Hyödynnä kotitalousvähennys ja säästä rahaa | Ametro

Hyödynnä kotitalousvähennys ja säästä rahaa

Mahdollisuutta kotitalousvähennykseen eri palveluista näkee usein mainostettavan, mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa?

Kotitalousvähennyksen tarkoitus on kannustaa yksityisiä ihmisiä hyödyntämään erilaisia palveluita kotonaan. Se tarkoittaa käytännössä, että voit vähentää osan teettämäsi työn kustannuksista verotuksessasi. Se on siis rahanarvoinen etu, joka kannattaa hyödyntää.

Mihin palveluihin voi saada kotitalousvähennystä?

Voit saada kotitalousvähennystä, jos yritys tuottaa sinulle esimerkiksi kodin siivousta, lastenhoitoa, asunnon remontin tai tietotekniikkalaitteiden asennuksen. Verohallinnon verkkosivuilta löytyy kattava lista palveluista, joihin voi hakea kotitalousvähennystä verottajalta.

Verovähennyksen voi saada ainoastaan työn osuudesta eli ei esimerkiksi materiaali- ja matkakuluista.

Kuka voi hakea kotitalousvähennystä?

Kotitalousvähennys myönnetään ihmiselle. Se voidaan myöntää samasta työstä myös useammalle ihmiselle, jos he asuvat yhdessä ja ovat osallistuneet tämän palvelun kustannuksiin.

Palvelu on rajattu omaan, vanhempien ja isovanhempien asuntoon tai omaan vapaa-ajan asuntoon. Asuntoa ei tarvitse omistaa vaan riittää, että siinä asuu. Kotitalousvähennystä voivat hakea ne henkilöt, jotka osallistuvat kustannuksiin.

Asunto-osakeyhtiö ei voi saada kotitalousvähennystä mutta tällöinkin yksittäiset henkilöt voivat hakea sitä asunto-osakelain ja yhtiöjärjestyksen mukaisesti.

Kuinka paljon kotitalousvähennystä voi saada?

Kotitalousvähennyksen maksimisumma on 2 400 euroa kalenterivuodessa. Kotitalousvähennys kattaa enintään 50 % palvelun hinnasta ja tästä puolikkaasta vähennetään omavastuu.

Omavastuu kotitalousvähennykseen oikeuttavista töistä on 100 €/kalenterivuosi/henkilö. Kannattaa laskea tarkkaan, kannattaako esimerkiksi molempien puolisoiden hakea vähennystä vai vain toisen, koska omavastuu vähennetään molemmilta erikseen.

Parhaan hyödyn kotitalousvähennyksestä saa 5 000 euron työstä, josta kotitalousvähennys kattaa 50 % eli 2 500 €, josta vähennetään 100 euron omavastuu. Tällöin verotuksessa hyvitetään maksimisumma 2 400 €.

Kotitalousvähennystä ei voi saada, jos henkilö saa saman työn tilaamiseen yhteiskunnan tukea, kuten koti- tai omaishoidon tukea.

Miten kotitalousvähennys haetaan?

Kotitalousvähennystä pitää itse hakea. Voit ilmoittaa sen jo kuluvan vuoden verokortille, jolloin veroprosenttisi pienenee, tai vaihtoehtoisesti seuraavana keväänä tulevassa veroilmoituksessa.

Kotitalousvähennys on kalenterivuosikohtainen. Jos teetät isoa työtä, kannattaa pohtia, onko sinulle kannattavaa hakea kotitalousvähennystä kahden eri kalenterivuoden puolella.

Esimerkkinä Ametron palvelut

Ametro tarjoaa kotisiivouspalveluita ja laajempaa senioripalvelua. Ametron kotisiivous mahdollistaa kotitalousvähennyksen, koska se kuuluu selkeästi Verohallinnon määritelmään kodin siivoustöistä ja Ametro on ennakkoperintärekisteriin listattu yritys.

Senioripalveluiden kohdalla kannattaa tarkistaa, saatko niiden maksamiseen tukea esimerkiksi palvelusetelin muodossa, mikä estää kotitalousvähennyksen.

4,4 42 arvostelua

 • Avatar Mirjami Hakala ★★★★ 6 kuukautta sitten
  Olen ollut tämän yrityksen asiakkaana vasta 2 kk. Tähänastiset kokemukseni ovat olleet erittäin hyvät. Parasta siinä ovat iloiset, ystävälliset ja tunnollisesti … lue lisää työtään tekevät 2 meille nimettyä siivoojaa!
  Heidän asenteestaan näkyy halu hoitaa tehtävänsä kiitettävästi! Toinen minulle tärkeä asia on, että siivous tehdään asiakkaan toiveiden mukaisesti.
  Edellisen siivousliikkeen jouduin irtisanomaan, kun he tekivät oman konseptinsa mukaan, jossa pölyt siirrettiin vain toiseen paikkaan ja lika jäi lattiaan, esim. valkoinen laattalattia saumoineen pinttyi niin pahasti, että oli todellinen urakka saada se puhtaaksi heidän jäljiltään.
 • Avatar Sara I ★★★★★ 6 kuukautta sitten
  Olemme olleet vuosia Lekatorin, sittemmin Ametron, asiakkaina. Joka kerta on siivottu toiveiden mukaisesti ja työntekijät käyneet sovitulla ajalla. Kommunikointi … lue lisää sujuu englanniksi "reissuvihkon" avulla. Siivoojat eivät häiriinny kissastakaan, joka hyörii varmasti mukana, kun on niin ihmisystävällinen ja seuranhaluinen (paitsi imuroinnin aikana:)
 • Avatar K Kanelinen ★★★★★ 6 kuukautta sitten
  Olen ollut useamman vuoden Ametron asiakkaana eikä minulla ole pahaa sanaa sanottavana. Hyvää jälkeä on tehty. Harmi vain etten puhu englantia jos työntekijä … lue lisää ei puhu Suomea mutta eipä ole haitannut yhtään mitään kaikki on pelannut hyvin. Kiitos paljon.
 • Avatar Leena Rantala ★★★★★ 6 kuukautta sitten
  Ammattitaitoiset ja ystävälliset filippiiniläiset siivoojat, tosin kommunikointi heidän kanssaan edellyttää englannin kielen taitoa. Ylimääräiset palvelut … lue lisää kuten ikkunan- ja mattojen pesu hoituvat nopeasti ja joustavasti.