Uutta teknologiaa kotisiivoukseen | Ametro

Uutta teknologiaa kotisiivoukseen

Miniastianpesukone

Amerikkalainen Heatworks on kehittänyt Tetra-nimisen pienikokoisen astianpesukoneen, joka ei vaadi vesiliitäntää. Tetra sopii erityisesti pieniin kaupunkikoteihin, joissa ei ole tilaa suurelle koneelle. Tetra ei ole kahvinkeitintä suurempi ja tarvitsee vain sähköä toimiakseen.

Tetraan mahtuu kahden ihmisen ruokailuvälineet kerrallaan tai vaihtoehtoisesti kymmenen lautasta tai tusina isoa lasia. Se on läpinäkyvä, joten voit seurata pesun etenemistä lasin läpi.

Tetraan kaadetaan 2,3 litraa vettä ja pieni määrä pesuainetta, joilla se pesee astiat. Laitteen kehittäjät ovat laskeneet, että koneellisella pesulla voi säästää satoja litroja vettä vuodessa verrattuna käsipesuun.

Tetran voi käynnistää etänä mobiilisovelluksen avulla, mikä voi olla kätevä ominaisuus.

Tetra on tulossa markkinoille myöhemmin tänä vuonna.

Ikkunanpesu kahdelta puolelta yhtä aikaa

Tyroler on kehittänyt laitteen ikkunanpesuun, jolla voit pestä ikkunan molemmilta puolin yhtä aikaa.

Glider-ikkunanpesijä toimii magneetin avulla. Välineeseen kuuluu kädessä pidettävä puoli ja sen vastakappale, joka laitetaan ikkunan toiselle puolelle. Magneetin avulla toisella puolella oleva kappale liikkuu mukana ja pesee ikkunan sieltä.

Laite sopii tavanomaisen paksuisille ikkunalaseille mutta tarvittaessa jopa 28 mm paksuiselle lasille. Laitteella levitetään ensin pesuaine ja sitten kumpaakin puolikasta vasten asetetaan mikrokuituliina, jolla ikkuna kuivataan.

Esineestä on hyötyä esimerkiksi hankalasti ulkopuolelta saavutettavien ikkunoiden pesussa. Suomalaisia kolminkertaisia ikkunalaseja pestessä pintojen määrän puolittuminen lienee helpotus.

Jos et pidä ikkunanpesusta, tilaa siivoojamme pesemään ikkunasi

Robotti-imurit

Robotti-imureita on markkinoilla jo paljon ja erityisesti moni karvaisten lemmikkien omistaja on haaveillut sen helpottavan kotisiivousta. Robotteja kehitetään jatkuvasti, jotta ne tulisivat älykkäämmiksi.

Olennaisia ominaisuuksia robotti-imurissa on robotin älykkyys ja kyky liikkua lattioita pitkin, kynnysten ja mattojen yli ja nurkkiin sekä lataaminen ja latausaika. Toisia robotti-imureita voi käyttää wifi-yhteyden avulla ja niiden toimintaa voi säätää mobiilisovelluksen kautta.

Robotti-imurit ovat tavallista imuria pienempiä ja matalampia, jotta ne mahtuisivat esimerkiksi sohvien alle kokonaan ja kulkemaan kapeista raoista. Tällöin myös niiden roskasäiliö on pienempi.

4,4 43 arvostelua

 • Avatar Mirjami Hakala ★★★★ 6 kuukautta sitten
  Olen ollut tämän yrityksen asiakkaana vasta 2 kk. Tähänastiset kokemukseni ovat olleet erittäin hyvät. Parasta siinä ovat iloiset, ystävälliset ja tunnollisesti … lue lisää työtään tekevät 2 meille nimettyä siivoojaa!
  Heidän asenteestaan näkyy halu hoitaa tehtävänsä kiitettävästi! Toinen minulle tärkeä asia on, että siivous tehdään asiakkaan toiveiden mukaisesti.
  Edellisen siivousliikkeen jouduin irtisanomaan, kun he tekivät oman konseptinsa mukaan, jossa pölyt siirrettiin vain toiseen paikkaan ja lika jäi lattiaan, esim. valkoinen laattalattia saumoineen pinttyi niin pahasti, että oli todellinen urakka saada se puhtaaksi heidän jäljiltään.
 • Avatar Sara I ★★★★★ 6 kuukautta sitten
  Olemme olleet vuosia Lekatorin, sittemmin Ametron, asiakkaina. Joka kerta on siivottu toiveiden mukaisesti ja työntekijät käyneet sovitulla ajalla. Kommunikointi … lue lisää sujuu englanniksi "reissuvihkon" avulla. Siivoojat eivät häiriinny kissastakaan, joka hyörii varmasti mukana, kun on niin ihmisystävällinen ja seuranhaluinen (paitsi imuroinnin aikana:)
 • Avatar K Kanelinen ★★★★★ 7 kuukautta sitten
  Olen ollut useamman vuoden Ametron asiakkaana eikä minulla ole pahaa sanaa sanottavana. Hyvää jälkeä on tehty. Harmi vain etten puhu englantia jos työntekijä … lue lisää ei puhu Suomea mutta eipä ole haitannut yhtään mitään kaikki on pelannut hyvin. Kiitos paljon.
 • Avatar Leena Rantala ★★★★★ 6 kuukautta sitten
  Ammattitaitoiset ja ystävälliset filippiiniläiset siivoojat, tosin kommunikointi heidän kanssaan edellyttää englannin kielen taitoa. Ylimääräiset palvelut … lue lisää kuten ikkunan- ja mattojen pesu hoituvat nopeasti ja joustavasti.