Kotitalousvähennys siivouspalveluista | Ametro

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys alentaa siivouksen hintaa ja tuo sinulle selvää säästöä. Lue kuinka hyödynnät vähennystä Ametron palveluissa.

Mitä on kotitalousvähennys?

Käytätkö siivouspalvelua kotona tai vapaa-ajan asunnolla? Voit saada siitä kotitalousvähennyksen. Se on verovähennys, joka pienentää maksettavien verojen määrää. Vähennyksen voi saada tehdyn työn hinnasta, ei materiaali-, tarvike- tai matkakuluista.

Voit tehdä kotitalousvähennyksen useimmista Ametron siivouspalveluista, esimerkiksi säännöllisestä kotisiivouksesta. Vähennys laskee selvästi palvelun tuntihintaa.

Kotitalousvähennyksen määrä 2021

Vuonna 2021 kotitalousvähennyksen määrä on 40 % työn hinnasta. Tämä tarkoittaa sitä, että todellisuudessa maksat siivouksesta 40 % vähemmän kuin laskutetun tuntihinnan.

Kotitalousvähennyksen omavastuu on 100 € ja maksimimäärä 2 250 €/henkilö. Voit hakea vähennystä yhdessä puolisosi kanssa, jolloin vähennyksenne maksimimäärä on 4 500 €. Tämä vähennetään suoraan vuoden aikana kertyneistä veroistanne.

Täyden vähennysmäärän 2 250 € saat, kun siivouskulusi on 5 875 €/vuosi. Jos siivouskulu menee yli tämän, kannattaa jakaa se puolison kanssa, jolloin ylimenevästäkin osasta saa vähennyksen. Tällöin kuitenkin menee omavastuu 100 € molemmilta.

Jos tiedät, kuinka paljon kotitalousvähennyskelpoisia kuluja sinulle vuoden aikana tulee, voit ilmoittaa summan etukäteen verottajalle, jolloin veroprosenttisi pienenee ja saat jaetuksi hyödyn vähennyksestä koko vuodelle.

Hyödynnä kotitalousvähennys näistä Ametron palveluista

 • säännöllinen kotisiivous
 • oheissiivoukset ja erilaiset kertasiivoukset kotona
 • ikkunanpesu
 • muuttosiivous (entisen tai uuden asunnon siivous)
 • senioripalvelut (myös arvonlisäverottomat palvelut)

Tiesithän, että voit auttaa myös vanhempiasi tai isovanhempiasi kotitalousvähennyksen avulla, sillä voit hyödyntää vähennyksen myös heidän kodissaan teettämistäsi kotitaloustöistä. Myös palvelutalon asukkaan omassa asuintilassa teetetystä työstä voi saada vähennyksen, mikäli työhön ei ole saatu palveluseteliä.

Näin haet kotitalousvähennyksen

Lähetämme yhteenvedon
Toimitamme sinulle vuoden alussa yhteenvedon Ametrolla teettämistäsi kotitalousvähennyskelpoisista töistä ja niiden summista.
Toimita tiedot verottajalle
Hae kotitalousvähennystä veroilmoituslomakkeella tai verottajan palvelussa vero.fi:ssä.
Verosi vähenevät
Maksat vähemmän veroja. Sinulle jää käyttöön enemmän rahaa ja siivouspalvelun ansiosta myös enemmän vapaa-aikaa. Nauti niistä!

Hyödynnä kotitalousvähennys - kokeile kotisiivousta

Haluatko kokeilla kotisiivousta tai jäikö sinulla kysyttävää kotitalousvähennyksestä? Jätä yhteystietosi, ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!

  4,4 42 arvostelua

  • Avatar Mirjami Hakala ★★★★ 6 kuukautta sitten
   Olen ollut tämän yrityksen asiakkaana vasta 2 kk. Tähänastiset kokemukseni ovat olleet erittäin hyvät. Parasta siinä ovat iloiset, ystävälliset ja tunnollisesti … lue lisää työtään tekevät 2 meille nimettyä siivoojaa!
   Heidän asenteestaan näkyy halu hoitaa tehtävänsä kiitettävästi! Toinen minulle tärkeä asia on, että siivous tehdään asiakkaan toiveiden mukaisesti.
   Edellisen siivousliikkeen jouduin irtisanomaan, kun he tekivät oman konseptinsa mukaan, jossa pölyt siirrettiin vain toiseen paikkaan ja lika jäi lattiaan, esim. valkoinen laattalattia saumoineen pinttyi niin pahasti, että oli todellinen urakka saada se puhtaaksi heidän jäljiltään.
  • Avatar Sara I ★★★★★ 6 kuukautta sitten
   Olemme olleet vuosia Lekatorin, sittemmin Ametron, asiakkaina. Joka kerta on siivottu toiveiden mukaisesti ja työntekijät käyneet sovitulla ajalla. Kommunikointi … lue lisää sujuu englanniksi "reissuvihkon" avulla. Siivoojat eivät häiriinny kissastakaan, joka hyörii varmasti mukana, kun on niin ihmisystävällinen ja seuranhaluinen (paitsi imuroinnin aikana:)
  • Avatar K Kanelinen ★★★★★ 6 kuukautta sitten
   Olen ollut useamman vuoden Ametron asiakkaana eikä minulla ole pahaa sanaa sanottavana. Hyvää jälkeä on tehty. Harmi vain etten puhu englantia jos työntekijä … lue lisää ei puhu Suomea mutta eipä ole haitannut yhtään mitään kaikki on pelannut hyvin. Kiitos paljon.
  • Avatar Leena Rantala ★★★★★ 6 kuukautta sitten
   Ammattitaitoiset ja ystävälliset filippiiniläiset siivoojat, tosin kommunikointi heidän kanssaan edellyttää englannin kielen taitoa. Ylimääräiset palvelut … lue lisää kuten ikkunan- ja mattojen pesu hoituvat nopeasti ja joustavasti.