Kotitalousvähennys siivouspalveluista | Ametro

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys alentaa siivouksen hintaa ja tuo sinulle selvää säästöä. Lue kuinka hyödynnät vähennystä Ametron palveluissa.

Mitä on kotitalousvähennys?

Käytätkö siivouspalvelua kotona tai vapaa-ajan asunnolla? Voit saada siitä kotitalousvähennyksen. Se on verovähennys, joka pienentää maksettavien verojen määrää. Vähennyksen voi saada tehdyn työn hinnasta, ei materiaali-, tarvike- tai matkakuluista.

Voit tehdä kotitalousvähennyksen useimmista Ametron siivouspalveluista, esimerkiksi säännöllisestä kotisiivouksesta. Vähennys laskee selvästi palvelun tuntihintaa.

Kotitalousvähennys 2021

Vuonna 2021 kotitalousvähennyksen määrä on 40 %. Todellisuudessa maksat siivouksesta siis 40 % vähemmän kuin laskutetun tuntihinnan.

Kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 €/henkilö ja omavastuu 100 €. Täyden vähennysmäärän 2 250 € saat, kun siivouskulusi on 5 875 €/vuosi. Voit hakea vähennystä yhdessä puolisosi kanssa, jolloin vähennyksenne maksimimäärä on 4 500 €. Tällöin kuitenkin menee omavastuu 100 € molemmilta.

Jos tiedät, kuinka paljon kotitalousvähennyskelpoisia kuluja sinulle vuoden aikana tulee, voit ilmoittaa summan etukäteen verottajalle, jolloin veroprosenttisi pienenee ja saat jaetuksi hyödyn vähennyksestä koko vuodelle.

Laske siivouksen hinta kotitalousvähennyksen jälkeen

Huom. Tarkan hinnan saat ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Hyödynnä kotitalousvähennys näistä Ametron palveluista

  • säännöllinen kotisiivous
  • oheissiivoukset ja erilaiset kertasiivoukset kotona
  • ikkunanpesu
  • muuttosiivous (entisen tai uuden asunnon siivous)
  • senioripalvelut (myös arvonlisäverottomat palvelut)

Vähennystä myös ikäihmisten kotien siivouksista

Tiesithän, että voit auttaa myös vanhempiasi tai isovanhempiasi kotitalousvähennyksen avulla, sillä voit hyödyntää vähennyksen myös heidän kodissaan teettämistäsi kotitaloustöistä. Myös palvelutalon asukkaan omassa asuintilassa teetetystä työstä voi saada vähennyksen, mikäli työhön ei ole saatu palveluseteliä.

Näin haet kotitalousvähennyksen

Lähetämme yhteenvedon
Toimitamme sinulle vuoden alussa yhteenvedon Ametrolla teettämistäsi kotitalousvähennyskelpoisista töistä ja niiden summista.
Toimita tiedot verottajalle
Hae kotitalousvähennystä veroilmoituslomakkeella tai verottajan palvelussa vero.fi:ssä.
Verosi vähenevät
Maksat vähemmän veroja. Sinulle jää käyttöön enemmän rahaa ja siivouspalvelun ansiosta myös enemmän vapaa-aikaa. Nauti niistä!