Hyvät käytännöt kotisiivouksessa Ametron neuvoilla | Ametro
Kotitalousvähennys nyt 60 % Lue lisää

Hyvät käytännöt kotisiivouksessa Ametron neuvoilla

Kodin perussiivouksen aakkoset

Kodin perussiivous on tärkeä osa hyvinvointia ja viihtyisää asumista. Ametron asiantuntijoiden neuvoilla opit käytännöllisiä vinkkejä kotisiivoukseen, jotka helpottavat arkeasi ja tuovat raikkautta kotiisi. Seuraavassa on muutamia kodin perussiivouksen aakkosia auttamaan sinua saavuttamaan puhtaan kodin ilman suurta työmäärää.

Ensimmäiseksi aloita palauttamalla järjestys kotiisi. Siivoa ylimääräiset tavarat pois käytöstä – tämä helpottaa siivousta ja tekee kodistasi viihtyisämmän. Järjestä tarpeettömät tavarat kaappeihin, säilytyslokeroihin tai lahjoita ne eteenpäin. Kun kodissasi on vähemmän tavaroita, siivoaminen on helpompaa ja nopeampaa.

Pölyjen pyyhkiminen ja pintojen kiillotus

Toiseksi pölyjen pyyhkiminen on tärkeä osa kodin siivoamista. Aloita pyyhkiminen korkeimmista kohdista, kuten kattolampuista ja hyllyjen päältä, ja etene alaspäin. Käytä pehmeää mikrokuituliinaa pölyjen pyyhkimiseen ja vältä pölyn pyyhkimistä kuivalla liinalla, koska se saattaa levittää pölyä entisestään.

Pintojen kiillottaminen on myös tärkeä osa kodin siivousprosessia. Pesuaineiden sijaan voit käyttää luonnollisia kiillotusaineita, kuten etikkaa tai sitruunamehua, sekoitettuna lämpimään veteen. Kiillota pinnat pehmeällä liinalla ja pyyhi ne lopuksi kuivaksi. Näin saat loistavan kiillon kodin pinnoille ilman voimakkaita kemikaaleja.

Kiiltävät ja puhtaat lattiat

Kolmanneksi keskity lattioiden puhdistamiseen. Imuroi tai harjaa lattiat ensin, jotta irtohiekka ja pöly eivät naarmuta lattian pintaa. Käytä lattian tyypille sopivaa pesuainetta ja seuraa valmistajan ohjeita. Muista käyttää moppia tai siivousliinaa, jotka eivät jätä lattiapintoihin raitoja tai liukkautta.

Jos haluat lisätä kiiltoa lattioille, harkitse luonnollisten aineiden käyttöä. Esimerkiksi sekoitus etikkaa ja vettä voi auttaa poistamaan tahrat ja tuomaan kiiltoa erilaisille lattiamateriaaleille, kuten laminaatille tai laatoille. Muista kuitenkin tarkistaa lattian erityisohjeet ennen kuin käytät mitään pesuaineita.