Ikkunanpesu vinkit ammattilaiselta | Ametro
Kotitalousvähennys nyt 60 % Lue lisää

Ikkunanpesu vinkit ammattilaiselta

Valmistelut ennen ikkunanpesua

Ennen kuin aloitat ikkunanpesun, on tärkeää varmistaa, että sinulla on kaikki tarvittavat välineet ja aineet käden ulottuvilla. Ametron asiantuntijat suosittelevat laadukkaiden ikkunanpesuvälineiden, kuten mikrokuituliinan, squeegeen ja ikkunanpesuaineen käyttöä. Varmista myös, että ikkunat ovat suojattu suoralta auringonvalolta pesun aikana, sillä tämä voi aiheuttaa raidoittumista.

Aloita poistamalla ikkunoista irtonainen lika harjalla tai pölyrätillä. Tämä estää naarmuuntumisen, kun siirryt varsinaiseen pesuvaiheeseen. Muista myös suojata lattiat ja kalusteet mahdollisilta roiskeilta. Ametron ammattilaiset korostavat hyvän valmistelun merkitystä, sillä se tekee itse pesuprosessista sujuvampaa ja tehokkaampaa.

Pesutekniikat ja -aineet

Kun valitset pesuainetta, suosi mietoja ja ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja. Liuota pesuaine lämpimään veteen ja käytä pehmeää sientä tai liinaa ikkunoiden puhdistamiseen. Vältä liian voimakkaita hankaavia aineita, jotka voivat vahingoittaa ikkunan pintaa. Ametron suosittelee liuoksen levittämistä ikkunalle ylhäältä alas suuntautuvin, yhtenäisin vedoin.

Käytä squeegeetä tai kuivainta ylimääräisen veden poistamiseen ikkunasta. Aloita yläreunasta ja vedä kuivain tasaisesti alaspäin. Vaihda kuivaimen kumia säännöllisesti, jotta saat parhaan mahdollisen lopputuloksen. Muista myös puhdistaa ikkunanpuitteet ja -karmit, sillä ne keräävät ajan myötä likaa ja pölyä.

Jälkikäsittely ja viimeistely

Kun ikkuna on pesty, on aika kiinnittää huomiota yksityiskohtiin. Käytä puhtaan mikrokuituliinan nurkkaa tai puuvillapuikkoa mahdollisten vesipisaroiden ja pesuainejäämien poistamiseen ikkunan nurkista ja tiivisteistä. Tämä estää jälkien ja tahrojen muodostumisen kuivuessa.

Ametron asiantuntijat neuvovat viimeistelemään ikkunanpesun pyyhkimällä koko ikkunan kuivalla mikrokuituliinalla. Tämä poistaa mahdolliset raidat ja antaa ikkunalle kauniin kiillon. Säännöllinen ja huolellinen ikkunanpesu pidentää ikkunoiden käyttöikää ja parantaa asumismukavuutta.

Vinkkejä vaikeiden tahrojen poistoon

Jos ikkunoissasi on pinttyneitä tahroja, kuten hyönteisten jäämiä tai pihkaa, ne vaativat erityishuomiota. Käytä tahranpoistoaineita varoen ja testaa aina pienellä alueella ensin. Ametron suosittelee pehmittämään tahran ensin liottamalla ja poistamaan sen jälkeen varovasti lastalla tai muovisella kaapimella.

Älä käytä teräviä esineitä, kuten veitsiä tai teräslastaa, sillä ne voivat naarmuttaa ikkunan pintaa. Jos tahrat ovat erityisen itsepintaisia, on suositeltavaa kääntyä ammattilaisen puoleen. Ametro tarjoaa ammattitaitoista ikkunanpesupalvelua, joka takaa puhtaat ja kirkkaat ikkunat ilman vaivaa.

Ikkunanpesun tiheys ja huolto

Ikkunoiden pesutiheys riippuu monista tekijöistä, kuten sijainnista, liikenteen määrästä ja ympäristön pölyisyydestä. Ametron asiantuntijat suosittelevat ikkunoiden pesua vähintään kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä, jotta ikkunat pysyvät kirkkaina ja hyväkuntoisina.

Säännöllinen huolto ja puhdistus pidentävät ikkunoiden käyttöikää ja varmistavat, että ne toimivat moitteettomasti. Tarkista ikkunoiden tiivisteet ja helat säännöllisesti ja puhdista ne tarvittaessa. Ametro tarjoaa kattavia ikkunanpesu- ja huoltopalveluita, jotka varmistavat ikkunoidesi pitkän iän ja esteettisen ulkonäön.