Kodin siivousniksit arjen helpottamiseksi | Ametro
Kotitalousvähennys nyt 60 % Lue lisää

Kodin siivousniksit arjen helpottamiseksi

Vinkkejä tehokkaaseen pölyjen pyyhkimiseen

Pöly on kodin ikuinen vihollinen, mutta sen nujertaminen ei vaadi taikatemppuja. Aloita pölyjen pyyhkiminen ylhäältä alas, jotta pöly ei leviä jo puhdistetuille pinnoille. Mikrokuituliina on tässä tehtävässä korvaamaton apuri, sillä se kerää pölyä tehokkaasti ilman puhdistusaineita. Muista myös tuulettaa huoneet säännöllisesti, jotta pöly ei pääse kertymään.

Kun puhdistat pölyjä, keskity erityisesti niihin paikkoihin, jotka usein unohdetaan: valokatkaisijat, ovenkahvat ja huonekalujen alustat. Pieni satsaus näihin yksityiskohtiin tekee kodistasi huomattavasti raikkaamman. Käytä pölyjen pyyhkimiseen nihkeää liinaa, joka sitoo pölyn itseensä eikä päästä sitä leijailemaan ilmaan.

Keittiön pikasiivous

Keittiö on kodin sydän, ja sen siisteys vaikuttaa koko kodin tunnelmaan. Aloita tiskipöydän tyhjentämisestä ja tiskien pesusta tai koneeseen laittamisesta. Puhdista sen jälkeen työtasot ja liesi, käyttäen sopivaa puhdistusainetta. Muista myös pyyhkiä kaappien ovet ja vetimet, sillä niihin kertyy helposti rasvatahroja.

Keittiön siivouksen voi tehdä nopeasti ja tehokkaasti, kun pitää tarvittavat välineet ja aineet käden ulottuvilla. Pidä siivousvälineet järjestyksessä ja käytä esimerkiksi etikkaa tai sitruunamehua apuna rasvan ja kalkin poistossa. Näillä luonnollisilla aineilla saat keittiön pinnat kiiltämään ilman voimakkaita kemikaaleja.

Kylpyhuoneen kirkastus

Kylpyhuoneen puhtaus on tärkeää niin hygienian kuin viihtyvyydenkin kannalta. Päivittäinen pyyhintä estää kalkkisaostumien muodostumisen ja pitää pinnat puhtaina. Käytä suihkuseinien ja hanojen puhdistukseen erityisiä kylpyhuoneen puhdistusaineita, jotka ehkäisevät veden ja saippuan jättämiä jälkiä.

Älä unohda wc-istuimen säännöllistä puhdistusta. Käytä wc-harjaa ja desinfioivaa puhdistusainetta, joka tuhoaa bakteerit ja jättää raikkaan tuoksun. Pyyhi myös wc-istuimen ulkopinnat ja kansi sekä lattia wc:n ympäriltä. Näin pidät kylpyhuoneesi raikkaana ja kutsuvana.

Lattioiden nopea kunnostus

Lattiat ovat kodin suurin pinta-ala, ja niiden puhtaus vaikuttaa koko kodin ilmeeseen. Imurointi on lattioiden siivouksen perusta, ja se tulisi tehdä säännöllisesti. Käytä imurin suutinta, joka sopii lattiamateriaalillesi, jotta vältät naarmut ja muut vauriot.

Lattioiden pesuun kannattaa valita oikea moppi ja puhdistusaine lattiamateriaalin mukaan. Mikrokuitumoppi on monipuolinen valinta, sillä se sopii useimmille lattiapinnoille ja irrottaa lian tehokkaasti. Muista vaihtaa mopin pää tai liina puhtaaseen säännöllisesti, jotta et levitä likaa ympäri kotia.

Järjestys tuo mielenrauhaa

Kodin järjestys on avainasemassa, kun halutaan ylläpitää siisteyttä ja helpottaa arkea. Tavaroiden omat paikat helpottavat niiden löytämistä ja vähentävät sotkun syntymistä. Käytä säilytyslaatikoita ja -koreja pientavaroiden hallintaan ja pidä ne järjestyksessä.

Karsi turhat tavarat säännöllisesti ja pidä vain ne, joita todella tarvitset ja käytät. Tämä ei ainoastaan helpota siivousta, vaan myös luo selkeyttä ja tilaa kotiisi. Kun jokaisella esineellä on oma paikkansa, siivous sujuu nopeammin ja tehokkaammin.