Kodin siivousvinkit: Näin pidät keittiön puhtaana | Ametro
Kotitalousvähennys nyt 60 % Lue lisää

Kodin siivousvinkit: Näin pidät keittiön puhtaana

Kodin siivousvinkit: Näin pidät keittiön puhtaana

Mitkä ovat parhaat siivousvälineet keittiön puhdistamiseen?

Ametro tarjoaa parhaat vinkit keittiön puhtaanapitoon. Oikeanlaiset siivousvälineet auttavat sinua saavuttamaan parhaan lopputuloksen. Keittiön siivouksessa tarvitset seuraavia välineitä:

1. Mikrokuituliina: Mikrokuituliina on erinomainen apuväline keittiön pintojen puhdistuksessa. Se poistaa tehokkaasti pölyä, rasvatahroja ja muita likatahroja. Mikrokuituliina on myös hellävarainen eikä naarmuta herkkiä pintoja.

2. All-purpose -puhdistusaine: Laadukas, monikäyttöinen puhdistusaine sopii erinomaisesti keittiön eri pintojen puhdistukseen. Valitse sellainen puhdistusaine, joka on tehokas rasvanpoistoon ja samalla hellävarainen pinnoille.

3. Ruokasooda: Ruokasooda on luonnollinen ja ympäristöystävällinen valinta keittiön puhdistamiseen. Voit käyttää sitä esimerkiksi rasvaisille liesitasoille tai tiskialtaan puhdistamiseen. Ruokasooda poistaa tehokkaasti hajuja ja tahrat.

Keittiön lattioiden puhdistaminen

Keittiön lattiat voivat olla alttiina roiskeille, ruoanmuruille ja rasvatahroille. Ametro suosittelee, että pyyhit lattiat vähintään kaksi kertaa viikossa. Näin pidät keittiön puhtaana ja turvallisena:

1. Imuroi tai harjaa lattiat ensin: Ennen lattioiden pesua on suositeltavaa imuroida tai harjata lattiat ensin. Tällä tavoin poistat näkyvän lian ja roskat lattialta, jolloin pesuaine pääsee paremmin vaikuttamaan.

2. Käytä sopivaa pesuainetta: Valitse oikeanlainen pesuaine, joka sopii kyseiselle lattiamateriaalille. Muista noudattaa pesuaineen käyttöohjeita ja sekoita aine oikeassa suhteessa veteen.

3. Pyyhi lattiat mikrokuituliinalla: Kastele mikrokuituliina pesuvedessä ja purista ylimääräinen vesi pois. Pyyhi lattiat pienissä osioissa liikuttaen liinaa edestakaisin. Vaihda tarvittaessa vettä ja pyyhkimisliinaa.

Keittiön tiskialtaan puhdistus

Tiskiallas on yksi keittiön käytetyimmistä pinnoista, ja sen puhtaus on tärkeää ruoanvalmistuksen ja hygienian kannalta. Näin pidät keittiön tiskialtaan puhtaana ja raikkaana:

1. Poista astiat ja ruoantähteet: Aloita tiskialtaan puhdistus tyhjentämällä se astioista ja poistamalla ruoantähteet. Näin saat paremman näkyvyyden ja helpotat puhdistusta.

2. Levitä ruokasoodaa ja hankaa tahroja: Ripottele ruokasoodaa tiskialtaan pohjalle ja kostuta se vedellä. Hankaa tahroja kevyesti sienellä tai harjalla. Ruokasooda auttaa poistamaan rasvaa ja hajuja.

3. Huuhtele ja kuivaa: Huuhtele tiskiallas huolellisesti lämpimällä vedellä, jotta ruokasooda ja liat huuhtoutuvat pois. Lopuksi kuivaa tiskiallas puhtaalla pyyhkeellä tai talouspaperilla.

Lopuksi

Nyt tiedät, miten pidät keittiön puhtaana ja hygieenisenä. Ametron siivousvinkit auttavat sinua tekemään keittiösi siivouksesta helppoa ja tehokasta. Muista myös huomioida ympäristöystävälliset vaihtoehdot, kuten ruokasooda ja mikrokuituliinat. Pidätkö huolta kodistasi itse vai tarvitsetko luotettavaa siivouspalvelua, Ametro on aina valmiina auttamaan sinua arjen siivoushaasteissa.