Kuinka ikkunat pestään oikeaoppisesti? | Ametro
Kotitalousvähennys nyt 60 % Lue lisää

Kuinka ikkunat pestään oikeaoppisesti?

Valmistelut ennen ikkunoiden pesua

Ennen kuin ryhdyt ikkunoiden pesuun, on tärkeää varmistaa, että sinulla on kaikki tarvittavat välineet ja puhdistusaineet käden ulottuvilla. Ametro suosittelee käyttämään laadukkaita ikkunanpesuvälineitä, kuten mikrokuituliinoja, squeegee-vedintä ja mietoa ikkunanpesuainetta, joka ei vahingoita ikkunoiden pintaa. Muista myös suojata lattia mahdollisilta roiskeilta käyttämällä suojapeitettä tai vanhoja pyyhkeitä.

Kun välineet ovat valmiina, tarkista ikkunoiden kunto. Poista irtonainen lika ja pöly ikkunalaudoilta ja -puitteista pehmeällä harjalla tai pölyrätillä. Tämä estää lian leviämisen ikkunoihin pesun aikana. Varmista myös, että ikkunat ovat kiinni, jotta vältät veden pääsyn sisätiloihin.

Pesun aloittaminen

Aloita ikkunoiden pesu kostuttamalla ikkuna huolellisesti. Käytä siihen säästeliäästi pesuainetta sisältävää vettä. Levitä pesuaineliuos ikkunaan pehmeällä sienellä tai liinalla. Aloita yläreunasta ja etene alaspäin pyörivin liikkein, jotta saat irrotettua kaiken lian tehokkaasti. Ametron asiantuntijat suosittelevat välttämään suoraa auringonvaloa ikkunoiden pesun aikana, sillä se voi kuivattaa pesuaineen liian nopeasti ja jättää raitoja.

Kun olet levittänyt pesuaineliuoksen koko ikkunan alueelle, on aika käyttää squeegee-vedintä. Vedä vedin ylhäältä alas suorassa linjassa, pyyhkien vedin kuivalla liinalla jokaisen vedon jälkeen. Näin saat poistettua lian ja pesuaineen tehokkaasti ilman raitoja. Muista liikuttaa vedintä yhtenäisesti ja varmista, että kaikki pesuvesi poistuu ikkunasta.

Ikkunoiden kuivaaminen ja viimeistely

Ikkunoiden pesun jälkeen on tärkeää kuivata ne huolellisesti, jotta vältetään vesitahrat. Ametro suosittelee käyttämään kuivaamiseen puhtaita, nukkaamattomia mikrokuituliinoja. Aloita kuivaaminen ikkunan yläreunasta ja etene alaspäin. Vaihda liinaa tai sen kohtaa säännöllisesti, jotta liina imee tehokkaasti kosteutta.

Kun ikkuna on kuiva, tarkista vielä lopputulos valoa vasten. Jos huomaat jääneen tahroja tai raitoja, pyyhi ne pois kostealla mikrokuituliinalla ja kuivaa uudelleen. Älä unohda puhdistaa myös ikkunanpieliä ja -lautoja, sillä puhtaat puitteet viimeistelevät koko ikkunan ulkonäön. Ametron asiantuntijat muistuttavat, että säännöllinen ikkunoiden puhdistus pidentää ikkunoiden käyttöikää ja parantaa asumismukavuutta.

Vinkkejä vaikeiden tahrojen poistoon

Jos ikkunoissasi on vaikeita tahroja, kuten pihkaa tai maalia, Ametro neuvoo käyttämään erityisiä tahranpoistoaineita. Käytä tahranpoistoainetta ohjeiden mukaisesti ja testaa aine ensin pienelle, huomaamattomalle alueelle varmistaaksesi, ettei se vahingoita ikkunan pintaa. Pihkan voit yrittää poistaa myös öljypohjaisella aineella, kuten ruokaöljyllä, ja maalitahrat saattavat lähteä varovasti raaputtamalla.

Muista, että tahranpoistoaineiden käytössä on aina noudatettava varovaisuutta ja käytettävä suojakäsineitä. Jos tahrat ovat erityisen itsepintaisia, voi olla viisasta kääntyä ammattilaisen puoleen. Ametron ikkunanpesupalvelu auttaa sinua saamaan ikkunasi loistamaan ilman ylimääräistä vaivaa.

Ympäristöystävällinen ikkunanpesu

Ympäristön huomioon ottaminen on tärkeää myös ikkunoiden pesussa. Ametro suosittelee käyttämään ympäristöystävällisiä pesuaineita, jotka ovat hellävaraisia sekä ikkunoille että luonnolle. Voit valmistaa pesuaineseoksen itse käyttämällä esimerkiksi etikkaa ja vettä, mikä on tehokas ja ekologinen vaihtoehto kaupallisten pesuaineiden sijaan.

Lisäksi, käyttämällä uudelleenkäytettäviä mikrokuituliinoja vähennät jätteen määrää ja säästät luontoa. Muista myös kierrättää kaikki pesussa käytetyt pakkaukset ja suojamateriaalit asianmukaisesti. Ametron asiantuntijat ovat sitoutuneet ympäristöystävällisiin käytäntöihin ja auttavat mielellään valitsemaan parhaat tuotteet ja menetelmät ikkunoiden ekologiseen puhdistukseen.