Kuinka usein ikkunat tulisi pestä? | Ametro
Kotitalousvähennys nyt 60 % Lue lisää

Kuinka usein ikkunat tulisi pestä?

Ikkunoiden puhdistuksen tärkeys

Kotisi ikkunat ovat kuin silmät maailmaan. Ne päästävät valon sisään ja mahdollistavat näkymän ulos, mutta likaisina ne voivat vaikuttaa sekä kodin viihtyvyyteen että asukkaiden mielialaan. Ametro tietää, että säännöllinen ikkunoiden puhdistus on tärkeää monestakin syystä. Ensinnäkin, puhtaat ikkunat parantavat asumismukavuutta ja kodin esteettistä ilmettä. Toiseksi, ne pidentävät ikkunoiden käyttöikää estämällä likaantumisen aiheuttamaa vahinkoa.

Puhdas ikkuna päästää enemmän valoa sisään, mikä vähentää tarvetta keinotekoiselle valaistukselle ja voi siten säästää energiaa. Lisäksi, säännöllinen puhdistus auttaa tunnistamaan mahdolliset ikkunoiden kunnossapitoa vaativat seikat, kuten tiivisteiden kunnon tai mahdolliset halkeamat lasissa. Ametron asiantuntijat suosittelevatkin kiinnittämään huomiota ikkunoiden kuntoon joka pesukerralla.

Sesonki vaikuttaa pesuväliin

Ikkunoiden pesuväliin vaikuttavat monet tekijät, kuten sijainti ja ilmasto. Suomessa erityisesti talven jälkeen ikkunat kaipaavat perusteellista puhdistusta, sillä lumen ja jään sulaminen sekä keväinen siitepöly voivat jättää ikkunoihin pinttyneitä jälkiä. Ametro suosittelee tarkistamaan ikkunoiden kunnon erityisesti keväisin ja syksyisin, jolloin sääolosuhteet muuttuvat nopeasti.

Kaupunkialueilla ikkunat saattavat likaantua nopeammin liikenteen ja ilmansaasteiden vuoksi, kun taas maaseudulla pöly ja siitepöly voivat olla yleisempiä ongelmia. Ametron kokemuksen mukaan ikkunat tulisi pestä vähintään kaksi kertaa vuodessa, mutta tietyillä alueilla ja tietyissä olosuhteissa jopa useammin.

Pesun tiheys ja kodin hyvinvointi

Ikkunoiden pesun tiheys vaikuttaa suoraan kodin hyvinvointiin. Puhtaat ikkunat lisäävät luonnonvalon määrää ja voivat parantaa asukkaiden mielialaa. Ametro muistuttaa, että likaiset ikkunat voivat kerätä homeitiöitä ja pölyä, jotka ovat haitallisia erityisesti allergikoille ja hengitystiesairauksista kärsiville.

Hyvin hoidetut ikkunat myös säilyttävät paremmin lämpöä talvella ja pitävät kuumuuden ulkona kesällä, mikä tekee kodista energiatehokkaamman. Ametron asiantuntijat korostavat, että säännöllinen ikkunoiden pesu on investointi asumismukavuuteen ja terveelliseen sisäilmaan.

Ammattilaisen apu vai omatoiminen puhdistus?

Moni miettii, tulisiko ikkunoiden pesu hoitaa itse vai kääntyä ammattilaisen puoleen. Ametro tietää, että omatoiminen puhdistus voi olla kustannustehokas vaihtoehto, mutta se vaatii aikaa ja oikeita välineitä. Ammattilaisen käyttö puolestaan takaa parhaan lopputuloksen ja säästää omaa aikaasi.

Ametron palvelut tarjoavat helpon ja vaivattoman ratkaisun ikkunoiden puhdistukseen. Ammattilaisemme huolehtivat ikkunoidesi puhtaudesta turvallisesti ja tehokkaasti, käyttäen ympäristöystävällisiä puhdistusaineita ja menetelmiä. Ota yhteyttä ja kysy lisää Ametron ikkunanpesupalveluista!