Siivouksen keväiset vinkit | Ametro
Kotitalousvähennys nyt 60 % Lue lisää

Siivouksen keväiset vinkit

Kevään siivous starttaa tästä

Kevät tuo mukanaan uuden alun ja raikkaan tuulahduksen, joka kannustaa meitä raivaamaan talven jäljet ja tuomaan kotiimme kirkkautta. Kevätsiivous on perinteinen tapa puhdistaa koti perusteellisesti, ja se antaa loistavan mahdollisuuden päivittää kodin ilme uuteen vuodenaikaan sopivaksi. Aloita siivous suunnittelemalla etukäteen, mitä kaikkea haluat käydä läpi ja puhdistaa. Näin varmistat, että saat kaiken tarvittavan tehtyä ilman, että mikään nurkka tai kaappi unohtuu.

Kun suunnitelmasi on valmis, varaa riittävästi aikaa siivoukselle ja kerää kaikki tarvittavat välineet ja puhdistusaineet valmiiksi. Näin pääset sujuvasti alkuun ja voit edetä huoneesta toiseen ilman turhia keskeytyksiä. Muista, että kevätsiivouksessa ei ole kyse pelkästään pinnallisten alueiden puhdistamisesta, vaan myös niiden paikkojen käsittelystä, jotka eivät ehkä tule arjessa niin usein huomioitua.

Luonnonmukaiset siivousaineet – ympäristö kiittää

Kevätsiivouksessa on hyvä hetki miettiä myös ympäristöystävällisyyttä. Luonnonmukaiset siivousaineet ovat hellävaraisia sekä kodillesi että ympäristölle. Voit valmistaa tehokkaita puhdistusaineita itse esimerkiksi etikasta, soodasta ja sitruunamehusta. Nämä ainekset ovat usein jo valmiina kotona, ja niiden avulla saat aikaan ihmeitä niin keittiön pintojen kuin kylpyhuoneenkin kiillottamisessa.

Käytä etikkaa ikkunoiden ja peilien kiillotukseen, soodaa uunin ja liesituulettimen rasvanpoistoon ja sitruunamehua kalkkitahrojen käsittelyyn. Näillä konsteilla siivouksestasi tulee paitsi tehokasta, myös turvallista ja ekologista. Lisäksi luonnonmukaisilla aineilla siivotessa kotiisi jää miellyttävä ja raikas tuoksu ilman keinotekoisia hajusteita.

Unohdetut siivouskohteet – muista myös nämä

Kevätsiivouksen yhteydessä on hyvä muistaa myös ne usein unohdetut siivouskohteet. Esimerkiksi verhot, matot ja sohvatyynyt kaipaavat tuuletusta ja puhdistusta talven jäljiltä. Pese verhot pesukoneessa tai vie ne pesulaan, ja tuuleta matot ulkona raikkaassa ilmassa. Pehmusteet ja tyynyt voivat myös kerätä pölyä ja allergeeneja, joten niiden säännöllinen imurointi ja tuuletus on tärkeää.

Älä unohda myöskään sängynalustoja, kirjahyllyjen takaseiniä tai kodinkoneiden taustoja. Nämä alueet keräävät helposti pölyä ja likaa, joka voi jäädä piiloon. Käytä pitkävartista harjaa tai imurin suulaketta, jotta pääset käsiksi vaikeasti tavoitettaviin paikkoihin. Säännöllinen puhdistus näillä alueilla auttaa pitämään kodin ilmanlaadun parempana ja vähentää pölypunkkien määrää.

Siivousvälineiden huolto – pidä työkalut kunnossa

Tehokkaan siivouksen A ja O on hyvin toimivat siivousvälineet. Kevätsiivouksen yhteydessä onkin hyvä hetki tarkistaa ja huoltaa siivousvälineet. Varmista, että imurin suodattimet ovat puhtaat ja vaihda ne tarvittaessa uusiin. Pese mopin ja rikkalapion varret sekä puhdista harjasten päät. Näin varmistat, että siivousvälineesi ovat valmiina käyttöön ja toimivat tehokkaasti.

Mikäli huomaat, että jokin siivousväline on tullut tiensä päähän, älä epäröi hankkia uutta. Hyvälaatuiset ja toimivat siivousvälineet helpottavat siivoustyötä ja tekevät siitä nopeampaa sekä miellyttävämpää. Lisäksi kunnon välineillä puhdistus on perusteellisempaa, mikä näkyy kodin yleisilmeessä ja puhtaudessa.