Siivousniksit: Kuinka pitää kodin pinnat puhtaina | Ametro
Kotitalousvähennys nyt 60 % Lue lisää

Siivousniksit: Kuinka pitää kodin pinnat puhtaina

Lattioiden imurointi ja pesu

Lattioiden puhtaanapito on keskeinen osa kodin siivousta. Säännöllinen imurointi ja pesu pitävät lattian pinnat puhtaina ja pidentävät niiden käyttöikää. Aloita imuroimalla lattia pölystä ja roskista. Voit käyttää imurin erilaisia suuttimia kovan ja pehmeän lattian imurointiin. Lattiaa imuroitaessa kannattaa kiinnittää huomiota myös nurkkiin ja muihin hankalasti tavoitettaviin paikkoihin, joissa lika ja pöly kertyvät helposti.

Imuroinnin jälkeen on aika pestä lattia. Valitse käyttötarkoitukseen sopiva pesuaine ja laimenna se ohjeiden mukaisesti. Käytä moppia tai vastaavaa siivousvälinettä, joka ei vahingoita lattian pintaa. Aloita pesu läheltä huoneen ovea ja etene kohti kaukaisimpia nurkkia. Älä käytä liikaa vettä, jotta lattia ei kastu liikaa. Pyyhi lattiaa rätillä tai mopilla liikuttamalla se eteenpäin ja taaksepäin. Pese moppia säännöllisesti puhtaalla vedellä.

Pintojen pölyt pyyhkiminen ja tahrojen poisto

Kun huolehdit kodin yleisestä siisteydestä, pintojen pölyjen pyyhkiminen on tärkeä askel. Käytä pehmeää mikrokuituliinaa pintojen pölyjen pyyhkimiseen. Mikrokuituliinat keräävät tehokkaasti pölyn ja likahiukkaset itseensä, eivätkä naarmuta herkkiä pintamateriaaleja, kuten lasia tai puuta. Aloita pintojen pyyhkiminen huoneen yläosista ja etene alaspäin.

Jos pintojen joukossa on tahroja, käytä tarkoitukseen sopivaa puhdistusainetta ja nouda ohjeet sen käyttöön. Levitä puhdistusainetta sopivalle alueelle ja anna sen vaikuttaa hetken aikaa. Käytä pehmeää sientä tai liinaa tahrojen poistamiseen, välttäen hankaavia materiaaleja. Pyyhi puhdistusaine pois puhtaalla kostealla liinalla. Varmista, että pinta on täysin kuiva ennen sen käyttöä, jotta vältät uusien tahrojen syntymisen.