Siivousvinkit kodin eri tiloihin | Ametro
Kotitalousvähennys nyt 60 % Lue lisää

Siivousvinkit kodin eri tiloihin

Kirkas keittiö käden käänteessä

Keittiö on kodin sydän, jossa puhtaus on paitsi viihtyisyyden myös hygienian kannalta tärkeää. Aloita siivous työtasoista ja siirry sitten laitteisiin. Puhdista pinnat mikrokuituliinalla ja miedolla puhdistusaineella, joka ei vahingoita materiaaleja. Muista myös uunin ja mikron sisäpuoli sekä jääkaapin raikastaminen.

Astianpesukone ja kahvinkeitin kaipaavat säännöllistä huoltoa. Puhdista astianpesukoneen suodattimet ja käytä erityistä puhdistusainetta kalkin poistoon. Kahvinkeittimen voit puhdistaa ajamalla läpi etikka-vesiseoksen, joka poistaa kalkkijäämät ja tuoreuttaa laitteen.

Olohuone – rentoutumisen keidas

Olohuoneen siisteydessä panosta tekstiilien raikkauteen. Ravistele matot ja tuuleta sohvatyynyt säännöllisesti. Pölyjen pyyhkiminen kostealla liinalla estää niiden leijailemisen ja kertymisen elektroniikkalaitteiden ympärille. Muista myös kirjahyllyt ja muut pinnat, joille pöly kertyy helposti.

Sohvan ja nojatuolien puhdistus onnistuu imuroinnilla ja tarvittaessa tahranpoistoaineella. Jos tekstiilit ovat irrotettavissa, pese ne pesuohjeiden mukaisesti. Pehmeät huovat ja koristetyynyt viimeistelevät puhtaan ja kutsuvan ilmeen.

Kylpyhuoneen kiilto

Kylpyhuoneen kosteassa ympäristössä bakteerit ja home voivat viihtyä. Puhdista siis kaakelit, suihkuseinät ja hanat säännöllisesti. Käytä kylpyhuoneeseen tarkoitettua puhdistusainetta, joka torjuu kalkkia ja saippuajäämiä. Älä unohda wc-istuimen sisäpuolta ja lattian liitoksia, missä lika usein piileskelee.

Pyyhkeet ja kylpyhuonematot kannattaa pestä korkeassa lämpötilassa, jotta bakteerit ja epäpuhtaudet tuhoutuvat tehokkaasti. Ilmanvaihdon tehostaminen suihkun jälkeen auttaa pitämään tilan raikkaana ja estää kosteusvaurioiden syntymistä.

Makuuhuoneen rauha

Makuuhuoneessa puhtaus on unenlaadun kannalta olennaista. Tuuleta petivaatteet ja vaihda puhtaat lakanat säännöllisesti. Pölyjen pyyhkiminen ja lattian imurointi tai luuttuaminen pitää huoneen raikkaana. Älä unohda puhdistaa myös sängynalustaa ja yöpöytien pintoja.

Vuodevaatteiden, kuten tyynyjen ja peittojen, tuuletus ja pesu pesuohjeiden mukaisesti on tärkeää. Allergiaystävälliset patjansuojat auttavat pitämään patjan puhtaana ja pidentävät sen käyttöikää.

Eteisen toimivuus ja siisteys

Eteinen on kodin käyntikortti, joten sen siisteyteen kannattaa panostaa. Kenkien ja ulkovaatteiden säilytysratkaisut auttavat pitämään tilan järjestyksessä. Pyyhi eteisen kaapit ja hyllyt säännöllisesti, ja pidä lattia puhtaana roskista ja kengänjäljistä.

Matto eteisessä vähentää lian kulkeutumista muualle kotiin. Valitse helppohoitoinen matto, jonka voit tarvittaessa ravistella ulkona tai pestä pesukoneessa. Kuraeteinen tai kenkäteline ovat myös hyviä keinoja pitää eteinen siistinä.