Suursiivous ammattilaisen tapaan | Ametro
Kotitalousvähennys nyt 60 % Lue lisää

Suursiivous ammattilaisen tapaan

Kattavan siivouksen perusteet

Kun halutaan saavuttaa puhtauden tuntu, joka vastaa ammattilaisten jälkeä, on tärkeää aloittaa suunnitelmallisesti. Ennen kuin ryhdytään toimeen, on hyvä laatia kattava lista siivottavista kohteista ja tarvittavista välineistä. Ametro asiantuntijat suosittelevat jakamaan tilat osiin, jotta mikään alue ei jäisi huomiotta. Tämä tarkoittaa, että jokaiselle huoneelle tai alueelle laaditaan oma suunnitelmansa.

Siivouksen A ja O on oikeanlaiset välineet. Laadukkaat siivousvälineet ja -aineet tekevät työstä tehokkaampaa ja miellyttävämpää. Varmista, että käytössäsi on hyvä imuri, moppi, puhdistusaineet sekä mikrokuituliinat. Ametro suosittelee panostamaan myös ergonomisiin siivousvälineisiin, jotka säästävät kehoa ja tehostavat siivousta.

Erityiskohteet huomioon

Siivouksessa on tärkeää kiinnittää huomiota myös niihin kohteisiin, jotka usein unohtuvat päivittäisessä siivouksessa. Esimerkiksi ikkunoiden, uunin, jääkaapin ja valaisimien puhdistus tulisi suorittaa säännöllisesti. Ametro neuvoo käyttämään näihin kohteisiin sopivia puhdistusaineita ja -välineitä, jotta lopputulos olisi mahdollisimman hyvä ja pintoja ei vahingoiteta.

Älä unohda myöskään pieniä yksityiskohtia, kuten ovenkahvoja, listoja ja kytkimiä. Pienet pinnat keräävät yllättävän paljon likaa ja pölyä, ja niiden puhdistaminen viimeistelee ammattimaisen siivouksen. Ametron ammattilaiset suosittelevat mikrokuituliinojen käyttöä, sillä ne keräävät tehokkaasti pölyn ja lian ilman, että pintoja tarvitsee hangata voimakkaasti.

Ekologiset siivousaineet

Ympäristötietoisuus on nykypäivänä tärkeä osa siivousta. Ametro suosittaa ekologisten siivousaineiden käyttöä, jotka ovat hellävaraisia niin puhdistettaville pinnoille kuin ympäristöllekin. Luonnonmukaiset aineet ovat usein yhtä tehokkaita kuin perinteiset kemikaalit, mutta niiden käyttö vähentää haitallisten aineiden pääsyä luontoon.

Ekologisten siivousaineiden valikoima on laaja, ja niitä löytyy jokaiseen siivoustarpeeseen. Ametro neuvoo tutustumaan eri vaihtoehtoihin ja valitsemaan tuotteet, jotka sopivat parhaiten omaan kotiin ja siivoustarpeisiin. Lisäksi monikäyttöiset aineet, kuten etikka ja sooda, ovat ekologisia ja edullisia vaihtoehtoja monenlaisiin siivoustehtäviin.

Siivouksen aikataulutus

Ammattimainen siivous vaatii aikaa ja huolellisuutta. On tärkeää aikatauluttaa siivous niin, että jokaiselle osa-alueelle riittää tarpeeksi aikaa. Ametro suosittelee laatimaan realistisen aikataulun, joka huomioi kaikki siivottavat tilat ja antaa joustoa odottamattomien tilanteiden varalle.

Siivouksen voi jakaa myös useammalle päivälle, jolloin työ ei käy liian raskaaksi. Tämä mahdollistaa myös perusteellisemman lopputuloksen, sillä kiireessä monet yksityiskohdat saattavat jäädä huomaamatta. Ametron asiantuntijat neuvovat aloittamaan siivouksen niistä tiloista, jotka vaativat eniten työtä, ja etenemään vähitellen helpompiin kohteisiin.

Siivouksen jälkihoito

Kun suursiivous on saatu päätökseen, on tärkeää huolehtia siitä, että puhtaus säilyy mahdollisimman pitkään. Ametro neuvoo käyttämään suojaavia aineita lattioille ja pinnoille, jotka auttavat torjumaan likaa ja helpottavat tulevia siivouskertoja. Lisäksi säännöllinen tuuletus ja pintojen pyyhkiminen pidentävät siivouksen vaikutusta.

Siivouksen jälkeen on myös hyvä tarkistaa, että kaikki käytetyt välineet ja aineet on puhdistettu ja säilytetty oikein. Näin ne ovat valmiina seuraavaa käyttökertaa varten, ja niiden käyttöikä pitenee. Ametron asiantuntijat suosittelevat välineiden huoltamista säännöllisesti, jotta ne pysyvät hyvässä kunnossa ja tekevät siivouksesta tehokasta.