Suursiivous kodissa: Vinkit ja ohjeet | Ametro
Kotitalousvähennys nyt 60 % Lue lisää

Suursiivous kodissa: Vinkit ja ohjeet

Kodin perusteellinen siivous – Näin aloitat

Kevät tai syksy, uuden vuoden alku tai muutto – syitä kodin suursiivoukseen löytyy monia. Perusteellinen siivous on kuin nollaus kotisi hyvinvoinnille. Aloita suunnittelemalla siivouspäivä, jolloin sinulla on aikaa keskittyä tehtävään kunnolla. Laadi lista huoneista ja alueista, jotka vaativat erityistä huomiota. Muista, että suursiivous ei ole maraton – voit jakaa tehtävät useammalle päivälle.

Ennen kuin ryhdyt toimeen, varmista, että sinulla on kaikki tarvittavat siivousvälineet ja -aineet. Pölyrätit, moppi, imuri, ikkunanpesuvälineet ja monikäyttöiset puhdistusaineet ovat hyvä alku. Ametron valikoimasta löydät laadukkaat ja ympäristöystävälliset siivoustuotteet, jotka tekevät suursiivouksesta tehokkaampaa ja miellyttävämpää.

Järjestys ensin – Näin lajittelet ja karsit

Ennen varsinaista siivousta on tärkeää käydä läpi kodin tavarat. Lajittele esineet, jotka haluat pitää, lahjoittaa, myydä tai heittää pois. Tämä ei ainoastaan helpota siivousta, vaan myös vapauttaa tilaa ja luo mielenrauhaa. Käytä hyväksesi Ametron vinkkejä järjestelyyn ja säilytykseen, jotta löydät kaikelle paikan ja pidät kodin järjestyksessä pidempään.

Kun olet karsinut turhat tavarat, on aika järjestää jäljelle jääneet esineet. Käytä säilytyslaatikoita, koreja ja hyllyjä hyödyksi luodaksesi selkeän ja toimivan järjestyksen. Muista, että mitä vähemmän pintoja on täynnä tavaraa, sitä helpompi on pitää koti puhtaana.

Puhdista huone huoneelta

Aloita siivous ylhäältä alas ja huone kerrallaan. Näin pöly ja lika eivät leviä jo siivottuihin tiloihin. Puhdista katot, valaisimet ja hyllyjen päälliset ensin. Tämän jälkeen voit siirtyä seinien, ikkunoiden ja kalusteiden kimppuun. Lopuksi puhdista lattiat, jotta kaikki irronnut lika ja pöly saadaan poistettua.

Käytä eri tiloissa ja pinnoilla sopivia puhdistusaineita. Kylpyhuoneessa kalkinpoistoaineet ja keittiössä rasvanirrottajat ovat avainasemassa. Ametron valikoimasta löydät tehokkaat ja turvalliset puhdistusaineet jokaiseen tarpeeseen. Muista tuulettaa huoneet hyvin siivouksen aikana ja sen jälkeen.

Unohdetut nurkat ja piilot

Jokaisessa kodissa on ne tietyt paikat, jotka usein unohtuvat päivittäisessä siivouksessa. Suursiivouksen yhteydessä on hyvä hetki puhdistaa myös nämä alueet. Uunin takaa, jääkaapin alta ja sohvan syövereistä löytyy usein yllättäviä määriä likaa ja pölyä.

Älä unohda myöskään ilmanvaihtoventtiilejä, pattereiden taustoja ja ikkunoiden karmeja. Pienetkin yksityiskohdat vaikuttavat kodin yleisilmeeseen ja ilmanlaatuun. Ametron asiantuntijat suosittelevat säännöllistä huomiota myös näille alueille, jotta kotisi pysyy raikkaana ja puhtaana.

Viimeistely ja tuoksut

Kun suurin työ on tehty, on aika viimeistellä siivous. Pyyhi pölyt vielä kerran pinnoilta, jotka saattavat kerätä sitä siivouksen aikana. Aseta tuoreet kukat maljakkoon ja ripottele raikastavia tuoksuja huoneisiin. Luonnolliset tuoksut, kuten eteeriset öljyt tai tuoksukynttilät, luovat miellyttävän ilmapiirin kotiisi.

Ametron valikoimasta löydät myös ekologisia tuoksutuotteita, jotka viimeistelevät siivouksen ja jättävät kotiisi raikkaan ja puhtaan tuoksun. Muista, että tuoksujen käytössä kannattaa olla maltillinen, jotta ne eivät häiritse kotisi asukkaita tai vieraita.

Ylläpidä puhtautta arjessa

Suursiivouksen jälkeen on tärkeää ylläpitää kodin puhtautta ja järjestystä. Pienet päivittäiset rutiinit, kuten tiskien pesu, pyykkien lajittelu ja lattian nopea lakaisu, pitävät kodin siistinä ja vähentävät tarvetta tuleville suursiivouksille.

Ametron asiantuntijat suosittelevat myös viikoittaista siivouspäivää, jolloin tehdään perusteellisempi siivous tietyille alueille. Näin kodin yleisilme pysyy raikkaana ja viihtyisänä, ja voit nauttia puhtaasta kodistasi joka päivä.