Suursiivous tehokkaasti: Ammattilaisen vinkit | Ametro
Kotitalousvähennys nyt 60 % Lue lisää

Suursiivous tehokkaasti: Ammattilaisen vinkit

Valmistautuminen on puoli voittoa

Kun suunnittelet suursiivousta, oikea valmistautuminen on ensiarvoisen tärkeää. Aloita keräämällä kaikki tarvittavat siivousvälineet ja -aineet yhteen paikkaan, jotta ne ovat helposti saatavilla siivouksen aikana. Tähän kuuluu imuri, moppi, puhdistusaineet, mikrokuituliinat ja roskapussit. Muista myös suojata kätesi kumihanskoilla ja varata riittävästi aikaa, jotta voit tehdä työn huolellisesti.

Ennen kuin aloitat, laadi suunnitelma siitä, missä järjestyksessä aiot siivota huoneet. Tämä auttaa sinua pysymään järjestelmällisenä ja tehokkaana. Ametro suosittelee aloittamaan huoneista, jotka vaativat eniten työtä tai ovat eniten käytössä, kuten keittiöstä tai kylpyhuoneesta. Näin saat vaikeimmat osuudet pois alta ja voit edetä helpompiin tiloihin vauhdikkaammin.

Pölyjen pyyhkiminen ja imurointi

Pölyjen pyyhkiminen on tärkeä osa suursiivousta, ja se kannattaa tehdä ennen imurointia. Aloita pölyjen pyyhkiminen ylhäältä alas, jotta pöly ei leviä jo puhdistetuille pinnoille. Käytä mikrokuituliinaa, joka kerää pölyä tehokkaasti ilman, että se pääsee leviämään ilmaan. Muista pyyhkiä myös usein unohdetut paikat, kuten ovenpielukset, valokatkaisijat ja huonekalujen yläpinnat.

Imuroinnin yhteydessä on hyvä käyttää suutinta, joka sopii parhaiten kullekin pinnalle. Matot ja tekstiilit vaativat erilaisen suuttimen kuin kovat lattiat. Ametron ammattilaiset suosittelevat käyttämään tehokasta imuria, jossa on HEPA-suodatin, jotta pienimmätkin pölyhiukkaset saadaan talteen. Älä unohda imuroida sohvan ja sänkyjen alustoja sekä muita vaikeasti tavoitettavia paikkoja.

Kylpyhuoneen ja keittiön erityispuhdistus

Kylpyhuone ja keittiö ovat kodin likaisimpia tiloja, ja niiden puhdistamiseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Kylpyhuoneessa kalkin ja saippuajäämien poistaminen vaatii tehokkaita puhdistusaineita ja säännöllistä huoltoa. Varmista, että käytät tuotteita, jotka on suunniteltu erityisesti kylpyhuoneen pintojen puhdistukseen, ja noudata valmistajan ohjeita.

Keittiössä rasva ja ruoantähteet voivat kertyä kaappeihin, liesituulettimeen ja uuniin. Ametro suosittelee käyttämään rasvanpoistoaineita ja uuninpuhdistusaineita, jotka liuottavat likaa tehokkaasti. Muista puhdistaa myös jääkaappi ja pakastin, ja tarkista parasta ennen -päiväykset samalla, kun järjestelet tuotteita takaisin paikoilleen.

Ikkunoiden ja peilien kiillotus

Ikkunoiden ja peilien puhdistus tuo kotiin valoa ja kirkkautta. Käytä ikkunanpesuainetta ja sileää ikkunalastaa, jolla saat pestyä ikkunat raidattomiksi. Peileihin kannattaa suihkuttaa puhdistusainetta suoraan liinaan, jotta vältät liiallisen liruttamisen ja mahdolliset vahingot. Pyyhi pinnat puhtaiksi mikrokuituliinalla, joka ei jätä nukkaa tai raitoja.

Ametron asiantuntijat muistuttavat, että ikkunoiden pesu on parasta tehdä pilvisenä päivänä, jotta auringonvalo ei kuivata pesuainetta liian nopeasti ja jätä ikkunoihin raitoja. Lisäksi on tärkeää muistaa puhdistaa ikkunoiden karmit ja välitilat, sillä sinne kertyy helposti likaa ja pölyä.

Mattojen ja tekstiilien raikastus

Matot ja muut tekstiilit keräävät ajan myötä pölyä ja likaa, joten niiden puhdistaminen on tärkeä osa suursiivousta. Imuroi matot huolellisesti ja tuuleta ne ulkona, jos mahdollista. Tahrojen poistoon kannattaa käyttää tahranpoistoainetta, ja jos matto on erittäin likainen, se kannattaa viedä ammattimaiseen matonpesuun.

Tekstiilien, kuten verhojen ja sohvatyynyjen, puhdistus tuo raikkautta ja uutta ilmettä kotiin. Pese verhot pesukoneessa, jos kangas sen sallii, ja tuuleta tyynyt ja peitot ulkona. Ametro muistuttaa, että säännöllinen tekstiilien puhdistus pidentää niiden käyttöikää ja pitää kodin ilmanlaadun parempana.

Viimeistely ja järjestely

Kun suursiivous on saatu päätökseen, on aika viimeistellä työ. Käy läpi siivotut tilat ja varmista, että kaikki tavarat ovat paikoillaan ja että roskat on viety pois. Pyyhi pinnat vielä kerran kostealla liinalla, jotta saat poistettua mahdolliset jäljelle jääneet pölyt ja liat.

Järjestele tavarat niin, että ne ovat helposti saatavilla ja käytössä. Ametro suosittelee käyttämään säilytysratkaisuja, kuten laatikoita ja koreja, jotka auttavat pitämään tavarat järjestyksessä. Kun kaikki on paikoillaan ja siistiä, voit nauttia puhtaasta ja raikkaasta kodista.