Suursiivous tehokkaasti ja stressittömästi | Ametro
Kotitalousvähennys nyt 60 % Lue lisää

Suursiivous tehokkaasti ja stressittömästi

Vinkkejä sujuvaan kodin puhtaanapitoon

Kodin siivous voi olla yllättävänkin stressaavaa, mutta oikeilla vinkeillä siitä selviää tehokkaasti ja ilman turhaa huolta. Aloita tekemällä selkeä suunnitelma siitä, mitä kaikkea haluat siivouksen aikana saavuttaa. Tämä auttaa sinua pysymään järjestelmällisenä ja välttämään ylimääräisen hässäkän.

Kun suunnitelma on valmis, varmista, että sinulla on kaikki tarvittavat siivousvälineet ja -aineet käden ulottuvilla. Näin vältyt kesken kaiken kauppareissuilta ja voit keskittyä itse siivoukseen. Muista myös, että laadukkaat välineet tekevät siivouksesta nopeampaa ja miellyttävämpää.

Luonnonmukaiset siivousaineet

Ympäristöystävälliset siivousaineet ovat paitsi parempi valinta luonnolle, myös usein hellävaraisempia käyttäjälleen. Ametro suosittelee valitsemaan tuotteita, jotka eivät sisällä turhia kemikaaleja. Tällaiset aineet ovat turvallisia käyttää ja ne jättävät kotiisi raikkaan tuoksun ilman voimakkaita kemikaalien hajuja.

Voit myös valmistaa itse tehokkaita siivousaineita esimerkiksi etikasta ja soodasta. Nämä ainekset ovat edullisia ja niitä löytyy usein jo valmiiksi kotoa. Lisäksi ne ovat monikäyttöisiä ja sopivat monenlaisille pinnoille.

Järjestelmällisyys avainasemassa

Siivouksen tehokkuus piilee järjestelmällisyydessä. Aloita siivoaminen aina ylhäältä alas, jotta pöly ja lika eivät leviä jo puhdistetuille pinnoille. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että pölytys tehdään ennen imurointia ja lattian pesua.

Jaottele kotisi alueisiin ja keskity kerrallaan yhteen osa-alueeseen. Näin voit varmistaa, että jokainen nurkka tulee huolellisesti siivottua ja voit seurata konkreettisesti siivouksen etenemistä. Ametro suosittelee myös, että pidät taukoja säännöllisesti, jotta jaksat paremmin ja siivous ei muodostu liian raskaaksi.

Siivousvälineiden huolto

Hyvin huolletut siivousvälineet ovat tehokkaan siivouksen kulmakivi. Varmista, että imurin suodattimet ovat puhtaat ja pussit tyhjät ennen suursiivouksen aloittamista. Pese mopin ja rikkalapion varret sekä muut siivousvälineet säännöllisesti, jotta ne eivät levitä likaa puhdistettaville pinnoille.

Ametro muistuttaa, että sijoittaminen laadukkaisiin siivousvälineisiin kannattaa pitkällä tähtäimellä. Kun välineet ovat kunnossa, siivous sujuu nopeammin ja vaivattomammin, mikä säästää aikaa ja energiaa.

Kodin tuuletus ja raikastus

Kodin raikkaus on tärkeä osa viihtyisyyttä. Siivouksen yhteydessä on hyvä muistaa myös tuuletus. Raikas ilma auttaa hälventämään pölyä ja epämiellyttäviä hajuja. Avaa ikkunat ja anna ilman vaihtua huoneissa, joissa olet siivonnut.

Lisäksi voit käyttää luonnollisia raikastimia, kuten eteerisiä öljyjä tai tuoksukynttilöitä, jotka tuovat kotiin miellyttävän tuoksun. Ametro suosittelee valitsemaan tuotteita, jotka eivät sisällä keinotekoisia hajusteita, jotta kotisi ilmapiiri pysyy mahdollisimman luonnollisena ja terveellisenä.