Puhdas ilma ja raikas koti viherkasvien avulla | Ametro

Puhdas ilma ja raikas koti viherkasvien avulla

Vielä on etelässäkin kylmää ja lunta eikä luonto pääse vielä aloittamaan kevättä. Nyt on kuitenkin hyvä aika vuodesta panostaa sisätilojen kasveihin.

Viherkasvi tuo sisustukseen raikkautta ja lämpöä ja on verrattain edullinen sisustusratkaisu. On monia pelkästään lehtiä tuottavia kasveja, jotka pärjäävät vähällä hoidolla ja elävät pitkään. Nämä viherkasvit tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia erilaisiin sisustuksiin, kun kasvin koko ja malli sekä sen lehtien muoto, koko ja pinta sovitetaan muuhun sisustukseen.

Lisäksi kasveilla on monia muitakin positiivisia vaikutuksia. Puhdas sisäilma kotona edesauttaa kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Limoviikuna

Nyt on hyvä aika panostaa kodin viherkasveihin

Näin alkutalvella on hyvä pohtia kodin viherkasveja. Kenties olet tehnyt jo kevätsiivouksen? Luonto ei vielä tarjoa parhaita vihreitä antimiaan mutta lisääntynyt valo saa kaipaamaan uutta ilmettä kotiin. Kasvit eivät myöskään talven pimeydessä kestä rankkoja operaatioita eli niiden siirtäminen esimerkiksi kaupasta kotiin on hyvä ajoittaa kasvukauden alkuun.

Nyt on myös paras aika vaihtaa sisäkasvien multa ja ruukku isompaan osana kotisiivousta. Lisääntynyt auringon valo on saanut kasvit heräämään talven jälkeen ja kasvu jatkuu pian. Jos kasvi on jo puhjennut kukkaan, sitä ei kannata rasittaa muilla tavoin. Useimmat kasvit ovat juuri tähän aikaan vuodesta valmiita rankkaan mullan- ja ruukunvaihtoon.

Anopinkieli

Ilmaa puhdistavia kasveja kotiin ja toimistolle

Monet kasvit puhdistavat huoneilmasta erilaisia haitallisia aineita, mikä parantaa kodin viihtyvyyttä. Tieteessä on todettu kasvien poistavan esimerkiksi monia myrkyllisiä aineita kuten otsonia, bentseeniä, asetonia ja formaldehydia huoneilmasta.

Kodin huoneilmaa puhdistavia kasveja ovat esimerkiksi anopinkieli, rönsyliljat, vehkat, kultaköynnös, saniaiset, gerbera, limoviikuna, liuska-aralia, traakkipuut, muratit sekä palmut.

Anopinkieli, gerbera ja orkidea tuottavat happea erityisesti öisin, joten niitä suositellaan erityisesti makuuhuoneisiin. Kasvit tekevät ihmisen tuottamasta hiilidioksidista happea mutta ne yleensä vaativat tähän kirkasta valoa ja kasveja olisi oltava runsaasti, jotta tällä oli huomattava vaikutus.

Käyttämällä näitä erilaisia viherkasveja voit tuoda kotisi tai toimistosi sisustukseen eloisuutta ja raikkautta kevättä odotellessa ja samalla puhdistaa huoneilmaa ja parantaa viihtyisyyttä.

4,4 42 arvostelua

 • Avatar Mirjami Hakala ★★★★ 6 kuukautta sitten
  Olen ollut tämän yrityksen asiakkaana vasta 2 kk. Tähänastiset kokemukseni ovat olleet erittäin hyvät. Parasta siinä ovat iloiset, ystävälliset ja tunnollisesti … lue lisää työtään tekevät 2 meille nimettyä siivoojaa!
  Heidän asenteestaan näkyy halu hoitaa tehtävänsä kiitettävästi! Toinen minulle tärkeä asia on, että siivous tehdään asiakkaan toiveiden mukaisesti.
  Edellisen siivousliikkeen jouduin irtisanomaan, kun he tekivät oman konseptinsa mukaan, jossa pölyt siirrettiin vain toiseen paikkaan ja lika jäi lattiaan, esim. valkoinen laattalattia saumoineen pinttyi niin pahasti, että oli todellinen urakka saada se puhtaaksi heidän jäljiltään.
 • Avatar Sara I ★★★★★ 6 kuukautta sitten
  Olemme olleet vuosia Lekatorin, sittemmin Ametron, asiakkaina. Joka kerta on siivottu toiveiden mukaisesti ja työntekijät käyneet sovitulla ajalla. Kommunikointi … lue lisää sujuu englanniksi "reissuvihkon" avulla. Siivoojat eivät häiriinny kissastakaan, joka hyörii varmasti mukana, kun on niin ihmisystävällinen ja seuranhaluinen (paitsi imuroinnin aikana:)
 • Avatar K Kanelinen ★★★★★ 6 kuukautta sitten
  Olen ollut useamman vuoden Ametron asiakkaana eikä minulla ole pahaa sanaa sanottavana. Hyvää jälkeä on tehty. Harmi vain etten puhu englantia jos työntekijä … lue lisää ei puhu Suomea mutta eipä ole haitannut yhtään mitään kaikki on pelannut hyvin. Kiitos paljon.
 • Avatar Leena Rantala ★★★★★ 6 kuukautta sitten
  Ammattitaitoiset ja ystävälliset filippiiniläiset siivoojat, tosin kommunikointi heidän kanssaan edellyttää englannin kielen taitoa. Ylimääräiset palvelut … lue lisää kuten ikkunan- ja mattojen pesu hoituvat nopeasti ja joustavasti.