Kodinhuollon vuosisuunnitelma helpottaa arkea | Ametro
Kotitalousvähennys nyt 60 % Lue lisää

Kodinhuollon vuosisuunnitelma helpottaa arkea

Kotisi pysyy raikkaana ja järjestyksessä, kun huollat sitä säännöllisesti. Kodinhoitotoimet voi jakaa päivittäisiin, viikoittaisiin ja muutaman kerran vuodessa tehtäviin. Suunnittele kodinhuollon vuosikalenteri ja laita omaan kalenteriisi ajat eri tehtäville. Näin on helpompi hahmottaa, milloin on minkäkin tehtävän aika.

Marttojen ohjeita mukaillen kodinhoidon tehtävät voisi hoitaa seuraavasti.

Päivittäinen siisteyden ylläpito

Ennen kuin sijaat vuoteesi aamulla, anna sen tuulettua aamutoimiesi ajan. Päivän aikana järjestä tavarat paikoilleen ja poista häiritsevät roskat ja tahrat. Jos siistit keittiön illalla, aamulla on miellyttävämpi nousta uuteen päivään.

Viikkosiivouksella puhdas koti

Joka viikko kannattaa imuroida lattiat, matot ja tekstiilipintaiset huonekalut. Lattian voi tarvittaessa pyyhkiä nihkeällä mopilla tai siivousliinalla. Pyyhi pinnoilta myös pöly ja sormenjäljet. Pese vessa ja kylpyhuone. Tyhjennä roskikset ja kierrätysastiat ja kurkkaa, tarvitsevatko huonekasvit vettä.

Silloin tällöin tehtävää

Kerran pari vuodessa kannattaa pestä vuodevaatteita ja muita sisustustekstiilejä kuten mattoja ja verhoja. Saunan peseminen raikastaa löylyt ja lattiakaivon puhdistaminen ehkäisee viemärin tukkeutumista. Kodin lattiat kannattaa toisinaan jynssätä perusteellisemmin ja pyyhkiä myös lattialistat.

Kaappien järjestäminen ja hyllyjen ja laatikoiden pyyhkiminen virkistää mieltä. Seinät, katot ja ovetkin kannattaa joskus puhdistaa, samoin tuuletusventtiilit ja patterit. Valaisinten päälle kertyy pölyä, joka on myös hyvä toisinaan pyyhkiä pois.

Kodin siivous ostopalveluna

Säännöllinen kotisiivouspalvelu on oiva keino pitämään yllä kodin siisteyttä. Viikoittain tai pari kertaa kuussa käyvät siivoojat hoitavat kotisi peruspuhdistuksen puolestasi, jolloin sinä voit keskittyä järjestyksen ylläpitoon ja vaikkapa konmaritukseen. Miten ihana on tulla työpäivän jälkeen puhtaaseen kotiin.

Säästät hermojasi ja lisäät mielenrauhaasi, kun teetät myös harvemmin tarvittavan suursiivouksen ostopalveluna. Ametron kotisiivouspalvelu on pääkaupunkiseudun suosituin, meillä on yli tuhat tyytyväistä säännöllisen kotisiivouksen asiakasta.