Loppusiivous – Muuttajan muistilista | Ametro
Kotitalousvähennys nyt 60 % Lue lisää

Loppusiivous – Muuttajan muistilista

Muuttaminen uuteen kotiin on ihanaa, mutta tavaroiden lajittelu ja pakkaaminen vievät aikaa ja energiaa. Ja kun tavarat on vihdoin saatu laatikoihin ja pois jaloista, pitää vielä siivota vanha koti.

Vanhan kodin loppusiivous on syytä hoitaa huolellisesti, varsinkin jos asuu vuokralla ja uudet asukkaat ovat muuttamassa suoraan sisään. Vuokravakuuden takaisin saanti kokonaan voi myös riippua siitä, kuinka hyvin asunnon loppusiivous on tehty.

Tässä järjestyksessä loppusiivous kannattaa tehdä

Loppusiivouksessakin kannattaa noudattaa siivouksen perusperiaatetta eli ylhäältä alas. Ensin siis siivotaan ylhäällä olevat kohteet ja lopuksi lattia. Siivouksen voi tehdä osissa sitä mukaa kuin pintoja tavaroiden alta paljastuu, jolloin loppurutistukseen ei jää niin paljon tehtävää. Seuraavan muistilistan avulla muistat siivota jokaisen paikan ja teet sen työtä helpottavassa järjestyksessä.

1. Pese ikkunat

Ikkunoiden pesu ei automaattisesti kuulu loppusiivoukseen, mutta jos edellisestä ikkunanpesusta on aikaa, pese ikkunat. Sen voit tehdä jo pakkaamisen aikana.

2. Siivoa terassi tai parveke

Siivoa terassi tai parveke, vie kaikki tavarat pois ja puhdista pinnat.

3. Sulata pakastin ja jääkaappi

Sammuta pakastimen ja jääkaapin virta. Jätä ovet auki ja anna mahdollisesti kertyneen jään sulaa. Varo, ettei sulamisvesi valu lattialle. Sillä aikaa kun pakastin sulaa ehdit siivota muun keittiön.

4. Pese liesi, uuni ja rasvasuodatin

Pese liesi ja uuni. Siirrä liesi ja imuroi ja puhdista myös sen tausta. Puhdista uuniritilät ja -pellit. Pese liesituuletin ja puhdista myös rasvasuodatin. Pyyhi liesikupu.

Katso vinkit lieden ja uunin pesuun.

5. Pese roskiskaappi

Pese roska-astiat ja pyyhi roskiskaapin seinät ja pohja. Poista tahrat.

6. Pese tiskiallas ja keittiön tasot

Pyyhi kaikki keittiön tasot. Katso vinkit, joilla saat tiskialtaan kiiltämään.

7. Pyyhi kaapit, laatikot ja hyllyt

Pyyhi kaikki huoneiston kaapit, laatikot ja hyllyt.

8. Pyyhi ovet ja puhdista seinät

Pyyhi kaappien ja huoneiden ovet sekä poista seiniltä tahrat. Pyyhi myös ovenkahvat ja -karmit sekä valokatkaisijat.

9. Pese pakastin ja jääkaappi

Kun pakastin on sulanut, on aika puhdistaa se. Pese se ja jääkaappi ja jätä niiden ovet auki ja virta pois päältä. Katso ohjeet jääkaapin ja pakastimen siivoamiseen.

10. Puhdista ilmanvaihtoventtiilit

Puhdista ilmanvaihdon tulo- ja poistoventtiilit. Imuroi tarvittaessa ja pyyhi puhtaaksi.

11. Siivoa sauna

Seuraavaksi katse kohti pesutiloja. Aloita pesemällä saunan lauteet ja lattiat. Pyyhi myös ovi.

12. Pese kylpyhuone ja wc

Kylpyhuone on päivittäin kovassa käytössä. Siksi se pitää siivota huolellisesti. Pese wc-istuin, altaat ja allaskaapit. Pyyhi peilit ja muut pinnat. Pyyhi seinät ja lattiat. Lopuksi tyhjennä ja puhdista lattiakaivo.

13. Pese lattiat

Imuroi ja moppaa lopuksi lattiat. Pyyhi myös jalkalistat.

Muuta loppusiivouksessa huomioitavaa

Jos valaisimissa on sokeripalat, ne pitää jättää kattoon. Seinissä olevat kiinnitysproput ja pistorasioiden kannet pitää jättää paikoilleen. Jos asunnossa on kodinkansio, josta löytyy muun muassa kodinkoneiden käyttöohjeet, jätä se huoneistoon. Jos asunnossa on varasto, muista tyhjentää ja siivota myös se.

Valitse helppo muutto – Tilaa loppusiivous Ametrolta

Ammattilaisen tekemä loppusiivous tekee muuttamisesta mukavaa. Tutustu muuttosiivoukseemme tai jätä yhteydenottopyyntö alta!