Siivouspalvelun hankinta – ota nämä asiat huomioon | Ametro
Kotitalousvähennys nyt 60 % Lue lisää

Siivouspalvelun hankinta – ota nämä asiat huomioon

Oletko miettinyt siivouspalvelun hankintaa? Hyvän siivousyrityksen valintaan käytetty aika maksaa itsensä takaisin, kun siivoustoiveille ja -tarpeille löytyy sopiva täyttäjä. Kokosimme sinulle listan asioista, joita voit pitää mielessä, kun etsit sinulle sopivaa siivouspalvelua.

Palvelun hinta

Mitä kodin siivous maksaa? Siivouksen hinta määrittyy meillä pääosin kodin koon mukaan, koska mitä enemmän neliöitä kodissa on, sitä enemmän aikaa siivoamiseen menee. Kuukauden siivouskustannus määrittyy kodin koon lisäksi sen mukaan, kuinka usein koti siivotaan.

Aina ei kannata valita halvinta palveluntarjoajaa. Jos edullinen siivous esimerkiksi sujuu tehottomasti, siihen menee enemmän aikaa ja se saattaa tulla jopa kalliimmaksi. Hintaerossa kyse on kuitenkin vain muutamista euroista, ja kotitalousvähennyksen jälkeen vielä vähemmästä.

Laske Ametron siivouksen hinta alta. Kokeile myös kätevää kotitalousvähennyslaskuriamme.

Kodin sijainti

Tarkista tarjoaako valitsemasi firma palvelua kotisi alueella. Jotkut palveluntarjoajat aloittavat siivouksen hintalaskennan siitä, kun he lähtevät matkaan kohti kohdetta. Matka-aika siis lasketaan siivousajaksi. Meillä siivoojien matkat kuuluvat hintaan, joten siivouksesta laskutettu aika on siivoukseen käytettyä aikaa.

Palvelun sisältö

Ota selvää, mitä säännöllinen kotisiivous sisältää. Sisältö voi vaihdella eri firmoissa. Me Ametrolla selvitämme kotisi siivoustarpeet ja -kohteet tekemällä ensin tavallista kotisiivousta perusteellisemman testisiivouksen. Määrittelemme tarkkaan, mitä siivoukseen kuuluu ja millaisesta siivouksesta hyötyisit parhaiten, olit sitten lapsiperheellinen, kiireinen keski-ikäinen, aktiivinen eläkeläinen tai ikäihminen.

Saat testisiivouksen tavallista kotisiivousta edullisemmin.

Siivousvälineet ja puhdistusaineet

Tarkista, pitääkö sinulla olla omat siivousvälineet ja puhdistusaineet, vai tuovatko siivoojat ne mukanaan. Lisäksi voit kysyä firman käyttämistä siivousvälineistä ja puhdistusaineista, niin voit tarkistaa esimerkiksi googlaamalla, onko ne tarkoitettu ammattikäyttöön. Meillä käytetään Vileda Professional -huippuammattilaisvälineitä.

Me tuomme kaikki välineet ja puhdistusaineet mukanamme, tarvittaessa myös ammattilaiskäyttöön tarkoitetun imurin. Varaamme jokaiselle asiakkaalle omat puhtaat siivousliinat ja -välineet ja käytämme miedontuoksuisia puhdistusaineita, jotka ovat ympäristöystävällisiä ja lievästi emäksisiä (pH 8–9). WC:n puhdistukseen käytämme vahvasti hapanta pesuainetta.

Suosimme myös täysin kemikaalitonta siivousta, jossa puhdistusaineena on puhdas vesi Ultra H2O, joka on deionisoimalla ja suodattamalla käsitelty vesi. Puhdistuskemikaalit voivat varsinkin liikaa käytettynä muodostaa tahmean pinnan, johon lika ja pöly tarttuvat helpommin. Ultra H2O:ta käytettäessä pinnoille ei jää mitään ylimääräistä. Hyvin likaiset pinnat vaativat kuitenkin puhdistusaineen käyttämistä.

Säännöllisen ylläpitosiivouksen ansiosta pinnat pysyvät jatkuvasti puhtaana, jolloin kalkki- tai rasvapinttymiä ei synny. Tällöin kemikaaliton siivous on hyvä valinta.

Siivoojien ammattitaito

Kannattaa selvittää, mistä siivoojat ovat koulutuksensa saaneet ja miten he sitä työssään hyödyntävät. Siivoojien hyvä ammattitaito näkyy välineiden oikeassa käytössä ja huollossa sekä tehokkaassa työjärjestyksessä. Nämä heijastuvat siivoukseen laatuun.

Me koulutamme itse siivoojamme, joten voit luottaa heidän ammattitaitoonsa. Siivousjärjestyksemme on tehokas ja vakioitu.

Siivouksen jousto

Tarvitsetko joustoa siivousaikoihin tai siivouskohteisiin? Ota jo etukäteen selvää, miten palveluntarjoaja taipuu joustoihin.

Me sovimme testisiivouksen yhteydessä kanssasi säännöllisen siivousajan. Siivousajan voi perua, kun tekee sen viimeistään edellisenä arkipäivänä klo 9. Siivousaika on pääsääntöisesti arkisin normaalina työaikana, mutta tarvittaessa voidaan sopia poikkeusajasta.

Tavallisen kotisiivouksen lisäksi voit tilata erilaisia oheissiivouksia kuten uunin puhdistuksen, ikkunoiden tai saunan pesun tai vaikka vuodevaatteiden syväpuhdistuksen.

Vastuullisuus

Siivousyrityksen vastuullisuus yltää niin ympäristövastuuseen kuin vastuuseen työntekijöistäkin. Kannattaa kysyä tietoa yrityksen ekologisuudesta ja työsuhteista. Vuokratyövoimaa käyttävillä firmoilla henkilöstö voi vaihtua tiuhemmin.

Meillä on omat siivoojat, jotka tulevat filippiineiltä. Työsuhteet ovat pitkiä ja siivoojien vaihtuvuus pieni. Näin pystymme takaamaan sinulle pysyvän työparin.

Tyytyväinen työntekijä on hyvä työntekijä. Panostuksemme työntekijöihin on samalla panostus työn laatuun.

Muiden kokemukset ja suositukset

Tuttavien suositukset ovat hyvä keino saada tietoa eri siivousyritysten onnistumisesta työssään. Kokemuksia voi etsiä myös netistä.

Me Ametrolla selvitämme säännöllisesti asiakkaiden tyytyväisyyttä ja keräämme palautetta, jonka avulla voimme kehittää toimintaamme. Asiakkaiden kokemukset ovat paras mittari työn tulokselle, tyytyväinen asiakas kertoo siivouspalvelun onnistumisesta.