Suihkuseinät kirkkaiksi: Ametron vinkit | Ametro
Kotitalousvähennys nyt 60 % Lue lisää

Suihkuseinät kirkkaiksi: Ametron vinkit

Kirkkauden salaisuus suihkuseinissä

Suihkuseinien kirkkaana pitäminen voi tuntua haastavalta, mutta oikeilla menetelmillä ja tuotteilla se on helpompaa kuin uskotkaan. Kalkkisaostumat ja saippuajäämät himmentävät lasipintoja, mutta säännöllinen puhdistus ja oikeat puhdistusaineet tekevät ihmeitä. Tärkeää on valita puhdistusaineet, jotka ovat tehokkaita mutta eivät vahingoita lasin pintaa.

Aloita puhdistus suihkuttamalla puhdistusainetta tasaisesti koko seinän alueelle. Anna aineen vaikuttaa ohjeen mukaisen ajan, jotta lian irtoaminen helpottuu. Tämän jälkeen puhdista seinä pehmeällä liinalla tai sienellä, joka ei naarmuta lasia. Huuhtele lopuksi seinä huolellisesti ja kuivaa se pehmeällä pyyhkeellä tai lastalla, jotta vältät vesitahrat.

Luonnolliset puhdistusaineet suihkuseinille

Kemikaalittomat vaihtoehdot ovat yhä suositumpia kodin siivouksessa, ja suihkuseinien puhdistuksessa voit hyödyntää esimerkiksi etikkaa ja ruokasoodaa. Etikka on luonnollinen kalkinpoistaja, joka jättää lasipinnat kiiltäviksi ilman haitallisia kemikaaleja. Sekoita etikkaa ja vettä suhteessa 1:1 ja suihkuta seos suihkuseinälle. Anna vaikuttaa ja huuhtele pois.

Ruokasooda puolestaan on hellävarainen mutta tehokas puhdistaja. Levitä ruokasoodaa kostealle liinalle ja pyyhi suihkuseinän pinnat. Sooda irrottaa likaa ja rasvaa tehokkaasti. Lopuksi huuhtele seinä ja kuivaa se kirkkaaksi. Muista aina testata puhdistusaine pienelle alueelle ennen koko seinän käsittelyä.

Säännöllinen huolto pitää suihkuseinät kirkkaina

Suihkuseinien kirkkaus säilyy parhaiten, kun niiden puhdistuksesta tehdään säännöllinen rutiini. Päivittäinen pyyhkiminen lastalla estää vesitahrojen muodostumisen ja vähentää kalkkisaostumien kertymistä. Viikoittainen perusteellisempi puhdistus poistaa pinttyneemmän lian ja pitää seinät kirkkaina pidempään.

Älä unohda suihkuseinien tiivisteitä ja listoja, sillä myös ne keräävät likaa ja homehtuvat helposti. Puhdista tiivisteet säännöllisesti ja tarkista niiden kunto. Tarvittaessa vaihda tiivisteet uusiin, jotta suihkutila pysyy tiiviinä ja hygieenisenä.

Vinkkejä suihkuseinien puhdistukseen

Kun valitset puhdistusvälineitä suihkuseinille, suosi pehmeitä liinoja ja sieniä. Kova harja tai karkea sieni voi naarmuttaa lasia ja tehdä siitä samean näköisen. Puhdistusaineiden suhteen kannattaa suosia tuotteita, jotka on suunniteltu erityisesti kylpyhuonetilojen puhdistukseen.

Jos suihkuseinäsi ovat erityisen likaiset, voit kokeilla liottaa niitä puhdistusaineessa pidempään. Muista kuitenkin aina noudattaa puhdistusaineen käyttöohjeita ja huuhdella pinnat huolellisesti käytön jälkeen. Säännöllinen ja oikeaoppinen puhdistus pidentää suihkuseiniesi ikää ja pitää ne kirkkaina vuodesta toiseen.