Uutta teknologiaa kotisiivoukseen | Ametro
Kotitalousvähennys nyt 60 % Lue lisää

Uutta teknologiaa kotisiivoukseen

Miniastianpesukone

Amerikkalainen Heatworks on kehittänyt Tetra-nimisen pienikokoisen astianpesukoneen, joka ei vaadi vesiliitäntää. Tetra sopii erityisesti pieniin kaupunkikoteihin, joissa ei ole tilaa suurelle koneelle. Tetra ei ole kahvinkeitintä suurempi ja tarvitsee vain sähköä toimiakseen.

Tetraan mahtuu kahden ihmisen ruokailuvälineet kerrallaan tai vaihtoehtoisesti kymmenen lautasta tai tusina isoa lasia. Se on läpinäkyvä, joten voit seurata pesun etenemistä lasin läpi.

Tetraan kaadetaan 2,3 litraa vettä ja pieni määrä pesuainetta, joilla se pesee astiat. Laitteen kehittäjät ovat laskeneet, että koneellisella pesulla voi säästää satoja litroja vettä vuodessa verrattuna käsipesuun.

Tetran voi käynnistää etänä mobiilisovelluksen avulla, mikä voi olla kätevä ominaisuus.

Tetra on tulossa markkinoille myöhemmin tänä vuonna.

Ikkunanpesu kahdelta puolelta yhtä aikaa

Tyroler on kehittänyt laitteen ikkunanpesuun, jolla voit pestä ikkunan molemmilta puolin yhtä aikaa.

Glider-ikkunanpesijä toimii magneetin avulla. Välineeseen kuuluu kädessä pidettävä puoli ja sen vastakappale, joka laitetaan ikkunan toiselle puolelle. Magneetin avulla toisella puolella oleva kappale liikkuu mukana ja pesee ikkunan sieltä.

Laite sopii tavanomaisen paksuisille ikkunalaseille mutta tarvittaessa jopa 28 mm paksuiselle lasille. Laitteella levitetään ensin pesuaine ja sitten kumpaakin puolikasta vasten asetetaan mikrokuituliina, jolla ikkuna kuivataan.

Esineestä on hyötyä esimerkiksi hankalasti ulkopuolelta saavutettavien ikkunoiden pesussa. Suomalaisia kolminkertaisia ikkunalaseja pestessä pintojen määrän puolittuminen lienee helpotus.

Robotti-imurit

Robotti-imureita on markkinoilla jo paljon ja erityisesti moni karvaisten lemmikkien omistaja on haaveillut sen helpottavan kotisiivousta. Robotteja kehitetään jatkuvasti, jotta ne tulisivat älykkäämmiksi.

Olennaisia ominaisuuksia robotti-imurissa on robotin älykkyys ja kyky liikkua lattioita pitkin, kynnysten ja mattojen yli ja nurkkiin sekä lataaminen ja latausaika. Toisia robotti-imureita voi käyttää wifi-yhteyden avulla ja niiden toimintaa voi säätää mobiilisovelluksen kautta.

Robotti-imurit ovat tavallista imuria pienempiä ja matalampia, jotta ne mahtuisivat esimerkiksi sohvien alle kokonaan ja kulkemaan kapeista raoista. Tällöin myös niiden roskasäiliö on pienempi.