Kauniita unia puhtaassa sängyssä | Ametro

Kauniita unia puhtaassa sängyssä

Hyvää unikeonpäivää! Virallista unikeonpäivää vietetään 27.7., mutta jokainen voi viettää kotona omaa unikeonpäiväänsä itselleen sopivana aikana. Tarvitaan vain hyvä ja puhdas sänky, niin unet on taattu.

Vietämme sängyssä kolmasosan elämästämme, joten sen puhtauteen kannattaa kiinnittää huomiota. Puhtaus lähtee lakanoista, jotka kannattaa vaihtaa riittävän usein. Hikoilemme yön aikana jopa litran nestettä, jonka lisäksi lakanoissa on iholta rasvaa ja hilsettä sekä karvoja ja katkeilleita hiuksia. Näistä pääsee eroon ravistelemalla lakanat ennen pesua ja käyttämällä 60 asteen pesuohjelmaa.

Voit tilata sängyn puhdistuksen myös meiltä kotisiivouksen oheissiivouksena

Tyynyyn painan pään

Pölypunkit rakastavat tyynyn olosuhteita. On mukavan lämmintä, kosteaa ja ihmishilsettä ruoaksi. Tyyny kannattaakin pestä nelisen kertaa vuodessa. Keinokuitutyynyn voi laittaa 60 asteen pesuun ja kuivata kuivausrummussa. Untuvatyynyn voi myös pestä 60 asteen pesuohjelmalla ja kuivata rummussa. Valitse nestemäinen pesuaine ja käytä sitä huomattavasti vähemmän kuin normaalipesussa, noin kolmasosa määrästä riittää.

Vaahtomuovityynyä ei voi pestä koneessa. Se kannattaa imuroida ja pestä irtopäällinen koneessa.

Peitot puhtaaksi pesukoneessa

Peitto imee ison osan hiestä, jota öisin eritämme. Puhtaaksi peiton saa pesukoneessa 60 asteen pesuohjelmalla. Untuvapeitto kannattaa ennen pesukoneeseen laittamista kastella läpimäräksi ja käyttää nestemäistä pesuainetta ja hienopesuohjelmaa. Peitot kannattaa pestä pari–kolme kertaa vuodessa.

Patjan virkistys

Unen laatu lähtee patjasta. Hyvä patja on mukava, puhdas ja raikas. Patjaa kannattaa käännellä aika ajoin, jotta kulutus kohdistuu siihen tasaisesti. Jalkopää käännetään pääpuoleen tai alapuoli ylöspäin.

Patja kannattaa imuroida jokaisen lakananvaihdon yhteydessä. Näin pääset eroon liasta ja pölystä, jota patjan pinnalle voi kertyä. Patjoja kannattaa myös tuulettaa, käynti ulkona happea haukkaamassa virkistää patjaakin.

Patjan voi raikastaa myös ruokasoodalla. Sooda imee kosteutta ja hajuja. Levitä patjan pinnalle ruokasoodaa ja anna sen vaikuttaa puolen tunnin ajan. Jos hajuongelma on isompi, voit antaa soodan vaikuttaa pidempään. Imuroi patja lopuksi huolellisesti.

Muiden vuodekavereiden hoito

Älä unohda petauspatjaa, päiväpeittoa ja koristetyynyjä. Petauspatjankin saat virkistettyä ruokasoodalla. Se kannattaa myös imuroida aina patjan imuroinnin ohessa. Patjan päällä voi käyttää myös erillistä patjansuojusta, jonka voi pestä pesukoneessa samalla kuin lakanatkin.

Päiväpeitto kannattaa myös pestä silloin tällöin. Koristetyynyt voi imuroida tai tampata ja irtopäälliset pestä pesukoneessa.

Uusi tyyny, parempi uni

Petitarpeita pitää myös uusia aika ajoin. Jos haluaa satsata vuoteensa puhtauteen, uusi tyyny kannattaa laittaa ostoslistalle parin vuoden välein, peitto ja petauspatja uusia neljän vuoden, patja kahdeksan ja joustinpatja kymmenen vuoden välein.

4,4 43 arvostelua

 • Avatar Mirjami Hakala ★★★★ 6 kuukautta sitten
  Olen ollut tämän yrityksen asiakkaana vasta 2 kk. Tähänastiset kokemukseni ovat olleet erittäin hyvät. Parasta siinä ovat iloiset, ystävälliset ja tunnollisesti … lue lisää työtään tekevät 2 meille nimettyä siivoojaa!
  Heidän asenteestaan näkyy halu hoitaa tehtävänsä kiitettävästi! Toinen minulle tärkeä asia on, että siivous tehdään asiakkaan toiveiden mukaisesti.
  Edellisen siivousliikkeen jouduin irtisanomaan, kun he tekivät oman konseptinsa mukaan, jossa pölyt siirrettiin vain toiseen paikkaan ja lika jäi lattiaan, esim. valkoinen laattalattia saumoineen pinttyi niin pahasti, että oli todellinen urakka saada se puhtaaksi heidän jäljiltään.
 • Avatar Sara I ★★★★★ 6 kuukautta sitten
  Olemme olleet vuosia Lekatorin, sittemmin Ametron, asiakkaina. Joka kerta on siivottu toiveiden mukaisesti ja työntekijät käyneet sovitulla ajalla. Kommunikointi … lue lisää sujuu englanniksi "reissuvihkon" avulla. Siivoojat eivät häiriinny kissastakaan, joka hyörii varmasti mukana, kun on niin ihmisystävällinen ja seuranhaluinen (paitsi imuroinnin aikana:)
 • Avatar K Kanelinen ★★★★★ 7 kuukautta sitten
  Olen ollut useamman vuoden Ametron asiakkaana eikä minulla ole pahaa sanaa sanottavana. Hyvää jälkeä on tehty. Harmi vain etten puhu englantia jos työntekijä … lue lisää ei puhu Suomea mutta eipä ole haitannut yhtään mitään kaikki on pelannut hyvin. Kiitos paljon.
 • Avatar Leena Rantala ★★★★★ 6 kuukautta sitten
  Ammattitaitoiset ja ystävälliset filippiiniläiset siivoojat, tosin kommunikointi heidän kanssaan edellyttää englannin kielen taitoa. Ylimääräiset palvelut … lue lisää kuten ikkunan- ja mattojen pesu hoituvat nopeasti ja joustavasti.