Siisti ja ergonominen työpöytä helpottaa työntekoa | Ametro

Siisti ja ergonominen työpöytä helpottaa työntekoa

Useat meistä istuvat työpöydän ääressä ison osan työajasta. Mukava työpöytä on oikeankokoinen, hyvin sijoitettu ja valaistu sekä toimivasti järjestetty. On tärkeää kiinnittää huomiota myös koululaisen pöytään.

Valitse oikeankokoinen pöytä

Työpöytää valitessa kannattaa ensimmäiseksi miettiä pöydän kokoa. Hyvän pöydän alle mahtuvat jalat ja päälle tarvittavat työvälineet ja materiaalit. Pöydän ääressä pitää myös voida liikkua vaivatta.

Jos työpöydällä pidetään isoa tietokonetta, kannattaa valita syvä pöytä, jotta ruudun saa etäämmälle. Leveyttä pitää olla sen verran, että paperit saa leviteltyä pöydälle helposti.

Pöydän sijoittaminen ja valaistus

Viihtyisin paikka työpöydälle on ikkunan ääressä. Tällöin silmät saavat levätä maisemassa silloin, kun pitää taukoa työnteosta. Luonnonvalo on myös miellyttävin valaistus työhuoneeseen.

Toimivaan valaistukseen kannattaa kiinnittää huomiota. Työpöydän valaisin on sijoitettu oikein, kun valo ei heijastu tietokoneen ruudusta, ei luo häiritseviä varjoja, eikä osu suoraan näkökenttään. Riittävän tehokas valaistus auttaa työntekijää säilyttämään vireystasonsa.

Järjestys ennen kaikkea

Työpöydän järjestäminen lähtee siitä, että tavaroille ja tarvikkeille on riittävästi tilaa. Esimerkiksi pyörien päällä olevaa työpöydän alle sijoitettavaa laatikostoa voi käyttää aputasona.

Säilytysratkaisuja valitessa kannattaa miettiä myös, miten organisoidaan esimerkiksi paperit, pienesineet, kynät ja laturit. Hanki pöydällesi säilytyslokeroita ja pidä esillä vain oleelliset paperit. Kun kaikki tarvittava on ulottuvilla, työpöytä pysyy siistinä ja työnteko on sujuvampaa.

Työpöydän siivoaminen

Järjestä tavarat omille paikoilleen työpäivän jälkeen. Siivousta varten tyhjennä työpöytä. Pese pöytä yleispesuaineella ja mikrokuituliinalla. Selaa läpi paperit, järjestele ne eri työtehtävien ja projektien mukaan ja heitä pois tarpeettomat. Käy läpi post it -laput ja heitä pois ne, jotka eivät ole enää ajankohtaisia. Tyhjennä roskakori.

Puhdista silloin tällöin myös tietokoneesi näppäimistö ja hiiri ja pyyhi pölyt näyttöruudusta. Näppäimistössä on enemmän bakteereita kuin vessanpöntössä ja hiiressä sama määrä kuin oikeassa hiiressä.

4,4 42 arvostelua

 • Avatar Mirjami Hakala ★★★★ 6 kuukautta sitten
  Olen ollut tämän yrityksen asiakkaana vasta 2 kk. Tähänastiset kokemukseni ovat olleet erittäin hyvät. Parasta siinä ovat iloiset, ystävälliset ja tunnollisesti … lue lisää työtään tekevät 2 meille nimettyä siivoojaa!
  Heidän asenteestaan näkyy halu hoitaa tehtävänsä kiitettävästi! Toinen minulle tärkeä asia on, että siivous tehdään asiakkaan toiveiden mukaisesti.
  Edellisen siivousliikkeen jouduin irtisanomaan, kun he tekivät oman konseptinsa mukaan, jossa pölyt siirrettiin vain toiseen paikkaan ja lika jäi lattiaan, esim. valkoinen laattalattia saumoineen pinttyi niin pahasti, että oli todellinen urakka saada se puhtaaksi heidän jäljiltään.
 • Avatar Sara I ★★★★★ 6 kuukautta sitten
  Olemme olleet vuosia Lekatorin, sittemmin Ametron, asiakkaina. Joka kerta on siivottu toiveiden mukaisesti ja työntekijät käyneet sovitulla ajalla. Kommunikointi … lue lisää sujuu englanniksi "reissuvihkon" avulla. Siivoojat eivät häiriinny kissastakaan, joka hyörii varmasti mukana, kun on niin ihmisystävällinen ja seuranhaluinen (paitsi imuroinnin aikana:)
 • Avatar K Kanelinen ★★★★★ 6 kuukautta sitten
  Olen ollut useamman vuoden Ametron asiakkaana eikä minulla ole pahaa sanaa sanottavana. Hyvää jälkeä on tehty. Harmi vain etten puhu englantia jos työntekijä … lue lisää ei puhu Suomea mutta eipä ole haitannut yhtään mitään kaikki on pelannut hyvin. Kiitos paljon.
 • Avatar Leena Rantala ★★★★★ 6 kuukautta sitten
  Ammattitaitoiset ja ystävälliset filippiiniläiset siivoojat, tosin kommunikointi heidän kanssaan edellyttää englannin kielen taitoa. Ylimääräiset palvelut … lue lisää kuten ikkunan- ja mattojen pesu hoituvat nopeasti ja joustavasti.