Ammattilaisen vinkit ikkunanpesuun | Ametro

Ammattilaisen vinkit ikkunanpesuun

Ikkunanpesu on kodin siivoukseen liittyviä isoja urakoita ja se tehdään yleensä kerran tai kaksi vuodessa asuinpaikasta riippuen. Ikkunanpesu on myös Ylen mukaan Suomen inhotuin kotityö. Kenties tähän vaikuttaa se, että se on iso urakka, joka tehdään yleensä kerrallaan. Lisäksi ikkunalaseissa näkyvät kaikenlaiset viirut varsin armottomasti.

Helpoin tapa hoitaa ikkunanpesu on tilata se meiltä

Milloin ikkunat kannattaa pestä?

Ikkunat pestään tavallisimmin keväällä, sillä lisääntynyt valoisuus saa huomion kiinnittymään vuoden aikana kertyneeseen likaan. Ikkunoita ei kannata pestä, kun ulkona on niin kylmä, että pesun aikana sisälle ehtii tulla kylmää ilmaa ja pesijän sormet jäätyvät. Ikkunoita ei myöskään pidä pestä silloin, kun aurinko paistaa suoraan ikkunoihin, sillä aurinko kuivattaa nopeasti pesuveden ikkunaan kiinni ja jättää siihen rumat jäljet.

Suomessa käytetään sääolosuhteiden takia kolminkertaisia laseja, mikä tarkoittaa, että jokaisessa tällaisessa ikkunassa on kuusi pintaa pestävänä. Sisemmät lasit eivät toki likaannu samaa tahtia kuin uloin mutta nekin ajan mittaan keräävät pölyä. Hyönteisetkin usein eksyvät ikkunalasien väliin.

Vinkkejä ikkunanpesuun

Ikkunanpesu vaatii usein kurkottelua, sillä Suomessa on luonnonvalon vähyyden takia suosittu isoja ikkunoita, joista pääsee mahdollisimman paljon valoa sisään. Ikkunanpesua varten on syytä varata ainakin jakkara. Lastoihin ja rätteihin on myös saatavina teleskooppisia varsia ja ammattisiivoojat mielellään käyttävät tällaisia nopeuttaakseen työtä. Isojen ikkunoiden avaamiseen sekä työskentelyyn kannattaa varata tarpeeksi tilaa etukäteen.

Ikkunanpesussa yleinen virhe on käyttää liian paljon pesuainetta. Pesuaineen ei ole tarkoitus vaahdota. Pesuainetta ei kuulu jäädä ikkunaan vaikka sitä ei erikseen huuhdella. Hyvin pieni määrä asianmukaista pesuainetta riittää. Veteen voi lisätä tilkan etikkaa kirkastamaan ikkunalasia.

Peseminen kannattaa aloittaa puitteista, sillä jos tässä vaiheessa roiskit likavettä ikkunoihin, saat sen helpommin pestyä pois myöhemmin. Samasta syystä ikkunoiden pesu kannattaa aloittaa likaisimmasta ulkopinnasta ja vaihtaa vesi heti tarvittaessa.

Pesuvesi poistetaan ikkunoista lastalla joko vaaka- tai pituussuuntaan vetämällä. Nurkista pesuvesi kannattaa pyyhkäistä rievulla.

4,4 43 arvostelua

 • Avatar Mirjami Hakala ★★★★ 6 kuukautta sitten
  Olen ollut tämän yrityksen asiakkaana vasta 2 kk. Tähänastiset kokemukseni ovat olleet erittäin hyvät. Parasta siinä ovat iloiset, ystävälliset ja tunnollisesti … lue lisää työtään tekevät 2 meille nimettyä siivoojaa!
  Heidän asenteestaan näkyy halu hoitaa tehtävänsä kiitettävästi! Toinen minulle tärkeä asia on, että siivous tehdään asiakkaan toiveiden mukaisesti.
  Edellisen siivousliikkeen jouduin irtisanomaan, kun he tekivät oman konseptinsa mukaan, jossa pölyt siirrettiin vain toiseen paikkaan ja lika jäi lattiaan, esim. valkoinen laattalattia saumoineen pinttyi niin pahasti, että oli todellinen urakka saada se puhtaaksi heidän jäljiltään.
 • Avatar Sara I ★★★★★ 6 kuukautta sitten
  Olemme olleet vuosia Lekatorin, sittemmin Ametron, asiakkaina. Joka kerta on siivottu toiveiden mukaisesti ja työntekijät käyneet sovitulla ajalla. Kommunikointi … lue lisää sujuu englanniksi "reissuvihkon" avulla. Siivoojat eivät häiriinny kissastakaan, joka hyörii varmasti mukana, kun on niin ihmisystävällinen ja seuranhaluinen (paitsi imuroinnin aikana:)
 • Avatar K Kanelinen ★★★★★ 7 kuukautta sitten
  Olen ollut useamman vuoden Ametron asiakkaana eikä minulla ole pahaa sanaa sanottavana. Hyvää jälkeä on tehty. Harmi vain etten puhu englantia jos työntekijä … lue lisää ei puhu Suomea mutta eipä ole haitannut yhtään mitään kaikki on pelannut hyvin. Kiitos paljon.
 • Avatar Leena Rantala ★★★★★ 6 kuukautta sitten
  Ammattitaitoiset ja ystävälliset filippiiniläiset siivoojat, tosin kommunikointi heidän kanssaan edellyttää englannin kielen taitoa. Ylimääräiset palvelut … lue lisää kuten ikkunan- ja mattojen pesu hoituvat nopeasti ja joustavasti.