Ikkunanpesuvälineet vertailussa | Ametro
Kotitalousvähennys nyt 60 % Lue lisää

Ikkunanpesuvälineet vertailussa

Kun kevätaurinko paistaa sisään, näkee selvästi talven jäljet ikkunaruuduissa. Kuraa, pölyä, kaikenlaista likaa ja rasvaisia sormenjälkiä – on ikkunanpesun aika. Millä välineillä ikkunat kannattaa pestä? Ikkunanpesuvälineitä löytyy monenlaisia eri tarpeisiin. Kevyeen likaan riittää ikkunaliina ja vesi, tiukimpiinkin tahroihin tehoaa höyrypuhdistin.

Valitse ikkunanpesuvälineet siis tarpeen mukaan. Mikrokuituliina ja kuivainlasta riittävät useimpiin ikkunoihin, mutta jos haluat vaihtelua ja helpotusta pesuun, kannattaa kokeilla imurillista ikkunapesuria.

Ikkunaliina

Mikrokuituinen ikkunaliina tai peili-/lasiliina puhdistaa ikkunat pelkällä vedellä. Ikkunaliina riittää hyvin puhdistukseen, jos kohteena on vain vähän likaantunut ikkuna tai sormenjäljet peilin pinnassa.

Mikrokuituliina ja kuivainlasta -yhdistelmä

Perinteisin tapa pestä ikkunoita on käyttää mikrokuituliinaa ja kuivainlastaa. Ikkuna pestään kostealla liinalla ja ikkunanpuhdistusaineella ja lopuksi kuivataan lastalla pesuvesi ikkunan pinnasta pois.

Ikkunanpesin

Mikrokuituinen ikkunanpesin on lasta, jonka päälle laitetaan mikrokuituinen päällinen. Päällinen kastellaan vedessä tai puhdistusaineliuoksessa ja puristetaan käsin liika vesi pois. Ikkunanpesimen kanssa käytetään erikseen kuivainlastaa.

Ikkunanpesin-kuivain

Ikkunanpesin-kuivaimessa on samaan varteen kiinnitetty sekä ikkunanpesin että -kuivainlasta. Sillä saa pestyä ja kuivattua ikkunat ja muut lasipinnat välineitä vaihtamatta. Ensin ikkuna pestään puhdistusaineliuokseen kastetulla pesinpuolella ja sitten käännetään kuivainpuoli ikkunaan päin ja kuivataan ikkuna.

Ikkunapesuri imurilla

Ikkunapesureita löytyy erilaisia ja erihintaisia malleja. Perusosat ikkunapesurissa ovat suihkepullo, mikrokuitupuhdistin ja imuri. Ikkuna puhdistetaan ensin suihkuttamalla siihen pesuaineliuosta ja moppaamalla se mikrokuituisella puhdistimella. Sen jälkeen kuivataan pesuvesi ikkunasta imurikuivaimella.

Imurin käyttöaika vaihtelee mallista ja merkistä riippuen noin puolesta tunnista puoleentoista tuntiin.

Höyrypuhdistin

Höyrypuhdistin puhdistaa ikkunat kemikaalittomasti pelkällä vesihöyryllä. Ikkunapesuriin verrattuna se on raskas ja kömpelö, mutta sen käyttöä ei rajoita akun toiminta-aika, koska se toimii verkkovirralla. Höyry pääsee pienimpiinkin koloihin ja puhdistaa ikkunat tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti.

Höyrypesuria voi käyttää monenlaiseen kodin puhdistukseen, myös keittiössä ja kylpyhuoneessa. Se tappaa jopa 99,99 % kodin bakteereista eikä vahingoita puhdistettavia pintoja.