Muuttosiivous - mitä tulee ottaa huomioon | Ametro
Kotitalousvähennys nyt 60 % Lue lisää

Miten tehdään kodin muuttosiivous?

Muutto pois vanhasta kodista uuteen on stressaavaa puuhaa. Vanhan kodin muuttosiivous on tehtävä huolellisesti uutta asukasta varten, vaikka mieluummin laittaisi jo uutta kotia asumiskuntoon. Myös uusi koti pitää vielä siivota ennen tavaroiden sijoittamista paikoilleen.

Kannattaa muistaa, että siivousta raamittaa se, mitä on sovittu. Jos myyt tai ostat asunnon, johon on tehtävä isot remontit joka tapauksessa, siivouksen ja naarmujen paikkaamisen viimeistelyllä ei ole niin väliä. Jos vuokrasopimuksessa on tarkat ohjeet, pääset niitä noudattamalla hyvin eteenpäin.

Apua muuttoon? – Laske arvio ammattilaisen tekemästä siivouksesta!

Mitä muistaa kun muutat pois vanhasta asunnostasi?

Asunnon viimeinen siivous saattaa tuntua tylsältä, kun joudut tekemään sen jotakuta muuta varten, kun omat ajatuksesi ovat jo uudessa kodissa. Se on kuitenkin yleensä poismuuttavan henkilön velvollisuus. Jos siivousta ei ole tehty tarpeeksi huolellisesti, siivouskulut saatetaan vähentää takuuvuokrastasi tai saat laskun tai reklamaation perääsi.

Tavoitteena on, että koti on puhdas ja siisti uutta asukasta varten. Uuni pitää puhdistaa, pakastin sulattaa ja jääkaappi pestä, jos nämä jäävät asuntoon. Kannattaa huomioida myös ovenkahvojen, valokatkaisijoiden ja hyllyjen päällisten pyyhkiminen, koska niistä uusi asukas voi helposti tarkistaa siivouksen laadun.

Kylpytiloissa riittää perussiivous, johon kuuluvat kuitenkin myös lattiakaivon putsaus ja silikonisaumojen pesu. WC-istuimeen ja hanoihin ei saa jäädä likaa, ruostetta tai kalkkeumia. Vuokra-asunnossa suihkun toimimisesta vastaa usein vuokranantaja tai taloyhtiö, mutta vuokralaisen on kerrottava heti, jos se on rikki.

Elämisen jäljet saavat näkyä asunnossa, mutta lemmikkien aiheuttamat isommat tuhot on korjattava. Vuokrasopimuksessa saattaa olla erityismaininta reikien poraamisesta seinään, mutta yleensä reikiä saa tehdä, eikä niitä tarvitse pois muutettaessa paikata itse. Ikkunoiden pesusta saattaa olla myös erikseen maininta.