Miten valmistautua siivoojan tuloon? | Ametro
Kotitalousvähennys nyt 60 % Lue lisää

Miten valmistautua siivoojan tuloon?

Illalla havahdut siihen, että kotisiivous olisi huomenna ja koti on suloisen sekaisin. Tiskipöydällä on vuori likaisia astioita, lastenhuoneen lattiaa ei leluilta näy ja käytettyjä vaatteita lojuu siellä täällä. Mitä pitää tehdä, ennen kuin siivooja tulee?

Miten valmistautua siivoojan tuloon, blogi Ametro Oy

Järjestele, älä puunaa

Kotisiivooja on tulossa teille puhdistamaan kotinne. Hän suoriutuu tehtävästään sitä helpommin, mitä vähemmän järjesteltävää hänellä on. Kerää siis kaikki lelut, vaatteet ja muut tavarat pinnoilta, jotta ne on helpompi pyyhkiä. Järjestele tavarat paikoilleen.

Leluille ja muille irtotavaroille kannattaa hankkia koreja tai laatikoita, joihin ne on helppo kerätä. Laita likaiset astiat tiskikoneeseen. Kerää pyykit pyykkikoriin.

Älä suotta rupea jynssäämään nurkkia puhtaiksi, sen tekee siivooja. Koti voi tuntua niin intiimiltä paikalta, että siivoojan tulo sinne voi ujostuttaa. Ole huoletta, siivooja on nähnyt kaikenlaisia koteja. Siivoaminen ennen hänen tuloaan ei ole tarpeen.

Kerro erityistoiveistasi

Joidenkin intohimona on pyyhkiä pölyt lampunvarjostimista, toiset keskittyvät lattialistojen kiillottamiseen. Jos sinulle on tärkeää, että kaapinpäällyksetkin on pyyhitty, kerro siitä siivoojalle, jotta hän osaa ottaa toiveesi huomioon. Siivoojakin haluaa, että olet tyytyväinen siivoukseen.

Huomioi itse kuitenkin, että siivoojan aika on rajallinen, eikä hän välttämättä ehdi perussiivouksen ohessa kuurata uunia ja hellan taustaa, puhdistaa vuodevaatteita ja pestä ikkunoita. Jos haluat erikoissiivouksen, tilaa sellainen erikseen.

Miten valmistautua siivoojan tuloon, blogi Ametro Oy

Älä peru, jos ei ole pakko

Säännöllisen siivouksen periaate on, että se tehdään säännöllisesti. Jos joudut perumaan siivouksen, seuraavalla kerralla siivoojalla on suurempi urakka edessään ja hän saattaa tarvita siihen lisäaikaa. Pelkästään siksi ei kannata perua, ettei ehdi järjestellä kotia siivoojaa varten.

Vaikka tuntuisi, ettet jaksaisi raivata paikkoja kuntoon, kannattaa ainakin kerätä kaikki irtorojut yhteen paikkaan, jotta muualta pystyy siivoamaan. Tavarat voi laittaa paikoilleen myös siivouksen jälkeen.

Luota ammattilaiseen

Siivooja on siivouksen ammattilainen ja tietää, miten kotisiivous kannattaa tehdä. Luota hänen metodeihinsa. Toiveista toki saa ja kannattaa puhua, mutta jätä yksityiskohdat siivoojan hoidettavaksi. Hän tietää mitä tekee.

Ole myös realisti toiveittesi suhteen. Siivoojalle siivoukseen varattu tuntimäärä ei välttämättä riitä kaikkeen, mitä toivoisit. Tällöin voit myös tarkistaa käytettävän tuntimäärän siivousfirman kanssa, jotta saat toiveittesi mukaisen siivouksen.

Miten valmistautua siivoojan tuloon, blogi Ametro Oy