Uutena työntekijänä Ametrolla | Ametro
Kotitalousvähennys nyt 60 % Lue lisää

Työntekijänä Ametrolla

Ametron kotisiivouspalvelun tavoitteena on siivouksen korkea laatu ja tyytyväiset pitkäaikaiset asiakkaat. Yksi tapamme taata palvelun laatu on pitää huolta työntekijöistä. Työntekijämme ovat filippiiniläisiä. Koulutamme heidät itse ja työsuhteet ovat pitkiä.

Ametro kasvaa ja meillä on hiljattain aloittanut uusia työntekijöitä. Yksi heistä on filippiineiltä kotoisin oleva Allane Deallo. Hän muutti Suomeen marraskuun alussa ja pääsi heti perehtymään työhön. Ennen Suomeen tuloa hän on työskennellyt Tanskassa ja Alankomaissa, mutta Suomessa hän ei ollut käynyt aiemmin.

Kuva: Ametron siivoojat työskentelevät pareina. Allane on kuvassa oikealla.

Töihin perehdytystä ja paperitöitä

Allane kuuli Ametrosta Facebookissa. “Hain Ametrolle töihin, koska pidän siivoamisesta ja haluan pysyvän työn”, hän kertoo. Filippiineillä hän on toiminut kodinhoitajana ja siivoojana. “Nyt olen ollut Ametron siivoustiimissä kolmantena pyöränä, kun kaksi kollegaa perehdyttää minua työhön”, hän jatkaa.

Ametrolla Allane on oppinut oikean siivoustavan ja ajanhallintamenetelmiä. Ametrolaiset ovat olleet hänelle tukena Suomeen asettumisessa ja auttaneet sopeutumaan arkeen. “Ihmisiä on ollut helppo lähestyä ja kaikki ovat auttaneet”, hän sanoo. “On ollut opettelemista esimerkiksi siinä, että Suomessa paperityöt vaikkapa Kelan kanssa eivät suju kaikki internetissä, vaan pitää mennä käymään paikan päällä.”

Siivoojan elämää ja koti-ikävää

Siivoojan työstä Allane on tykännyt. “On mielenkiintoista tavata paljon ihmisiä ja siivota erilaisia koteja”, hän sanoo. Kodit siivotaan sovitussa ajassa. Siivoojat työskentelevät pareina ja asiakkaan luona käy aina sama tuttu siivoojapari.

Allane asuu Espoossa. Hänellä on kolme kämppistä ja he kaikki käyvät töissä Ametrolla. Aluksi hänellä oli koti-ikävää. “Minulla on Filippiineillä vanhemmat, kaksi siskoa ja veli, ja soittelen heidän kanssaan joka päivä. Asuimme Filippiineillä vanhempiemme luona, olemme aika äänekäs perhe.”

Haaveena pitkä työura Suomessa

Allane ei osaa verrata suomalaista kulttuuria filippiiniläiseen, koska on ollut täällä vasta niin lyhyen aikaa. “Sää täällä on erilainen kuin muualla missä olen ollut, on satanut lunta”, hän sanoo. Suomalaisia ihmisiä Allane on tavannut vasta toimistolla. “Haluaisin asua täällä pitkään ja tehdä töitä Ametrolle”, hän sanoo. Haaveissa on myös opetella suomen kieltä.