Miten tehdään kodin muuttosiivous? | Ametro

Miten tehdään kodin muuttosiivous?

Muuttosiivous tarkoittaa kahta asiaa. Se on siivous, joka suoritetaan, kun muutetaan pois asunnosta, ja se on siivous, joka tehdään ensimmäiseksi uudessa asunnossa. Kumpikin näistä on tärkeää mutta eri syistä. Poismuutettaessa siivous on velvollisuus, mutta kun muutat uuteen kotiin, kyse on omasta mukavuudesta ja viihtyvyydestä.

Kannattaa muistaa, että siivousta raamittaa se, mitä on sovittu. Jos myyt tai ostat asunnon, johon on tehtävä isot remontit joka tapauksessa, siivouksen ja naarmujen paikkaamisen viimeistelyllä ei ole niin väliä. Jos vuokrasopimuksessa on tarkat ohjeet, pääset niitä noudattamalla hyvin eteenpäin.

Muuttosiivous kun muutat pois

Asunnon viimeinen siivous saattaa tuntua tylsältä, kun joudut tekemään sen jotakuta muuta varten, kun omat ajatuksesi ovat jo uudessa kodissa. Se on kuitenkin yleensä poismuuttavan henkilön velvollisuus. Jos siivousta ei ole tehty tarpeeksi huolellisesti, siivouskulut saatetaan vähentää takuuvuokrastasi tai saat laskun tai reklamaation perääsi.

Tavoitteena on, että koti on puhdas ja siisti uutta asukasta varten. Uuni pitää puhdistaa, pakastin sulattaa ja jääkaappi pestä, jos nämä jäävät asuntoon. Kannattaa huomioida myös ovenkahvojen, valokatkaisijoiden ja hyllyjen päällisten pyyhkiminen, koska niistä uusi asukas voi helposti tarkistaa siivouksen laadun.

Kylpytiloissa riittää perussiivous, johon kuuluvat kuitenkin myös lattiakaivon putsaus ja silikonisaumojen pesu. WC-istuimeen ja hanoihin ei saa jäädä likaa, ruostetta tai kalkkeumia. Vuokra-asunnossa suihkun toimimisesta vastaa usein vuokranantaja tai taloyhtiö, mutta vuokralaisen on kerrottava heti, jos se on rikki.

Elämisen jäljet saavat näkyä asunnossa, mutta lemmikkien aiheuttamat isommat tuhot on korjattava. Vuokrasopimuksessa saattaa olla erityismaininta reikien poraamisesta seinään, mutta yleensä reikiä saa tehdä, eikä niitä tarvitse pois muutettaessa paikata itse. Ikkunoiden pesusta saattaa olla myös erikseen maininta.

Voit myös ostaa muuttosiivouksen palveluna. Lue lisää kotitalousvähennyksestä tästä.

Siivous uudessa kodissa

Muutitko vastavalmistuneeseen rakennukseen vai muuttiko joku juuri alta pois? Joka tapauksessa haluat varmasti varmistua siitä, että kotisi on juuri niin siisti kuin missä sinä haluat asua.

Edellisestä asukkaasta ei voi tietää. Onko hän vain pyyhkinyt paikat ja saanut ne näyttämään siistiltä? Onko hän pessyt ensin vessan ja samoilla välineillä kaikki ovenkahvat ja keittiöt? Harva on näin huolimaton tai ilkeä, mutta se on mahdollista. Jos haluat levollisen ja puhtaan olon omaan uuteen kotiin, huolehdit siivouksen perusasioista ihan ensimmäisenä.

Uusi koti kannattaa siivota ennen kuin levität tavarasi sinne, ja muuton aikaan on monta asiaa mietittävänä, joten siivoustakin varten kannattaa olla suunnitelma. On kätevää, jos olet pakannut siivousvälineet helposti saataville edellisestä kodistasi. Kannattaa myös huomioida, että muuton aikana kengistä tulee todennäköisesti likaa asuntoon. Jätättekö muuttolaatikot ensin ovelle ja kannatte ne sukkasillaan eteenpäin vai pinoatteko laatikot peremmälle niin, että lattiat on helppo pestä ja imuroida tarvittaessa?

Olennaista on huolehtia hygieniaa vaativien paikkojen puhdistuksesta. Pese siis sekä vessa ja kylpytilat että keittiön tasot huolella ennen kuin asetut taloksi.

Voimme myös tehdä perusteellisen muuttosiivouksen puolestasi. Tilaa tästä!

4,4 42 arvostelua

 • Avatar Mirjami Hakala ★★★★ 6 kuukautta sitten
  Olen ollut tämän yrityksen asiakkaana vasta 2 kk. Tähänastiset kokemukseni ovat olleet erittäin hyvät. Parasta siinä ovat iloiset, ystävälliset ja tunnollisesti … lue lisää työtään tekevät 2 meille nimettyä siivoojaa!
  Heidän asenteestaan näkyy halu hoitaa tehtävänsä kiitettävästi! Toinen minulle tärkeä asia on, että siivous tehdään asiakkaan toiveiden mukaisesti.
  Edellisen siivousliikkeen jouduin irtisanomaan, kun he tekivät oman konseptinsa mukaan, jossa pölyt siirrettiin vain toiseen paikkaan ja lika jäi lattiaan, esim. valkoinen laattalattia saumoineen pinttyi niin pahasti, että oli todellinen urakka saada se puhtaaksi heidän jäljiltään.
 • Avatar Sara I ★★★★★ 6 kuukautta sitten
  Olemme olleet vuosia Lekatorin, sittemmin Ametron, asiakkaina. Joka kerta on siivottu toiveiden mukaisesti ja työntekijät käyneet sovitulla ajalla. Kommunikointi … lue lisää sujuu englanniksi "reissuvihkon" avulla. Siivoojat eivät häiriinny kissastakaan, joka hyörii varmasti mukana, kun on niin ihmisystävällinen ja seuranhaluinen (paitsi imuroinnin aikana:)
 • Avatar K Kanelinen ★★★★★ 6 kuukautta sitten
  Olen ollut useamman vuoden Ametron asiakkaana eikä minulla ole pahaa sanaa sanottavana. Hyvää jälkeä on tehty. Harmi vain etten puhu englantia jos työntekijä … lue lisää ei puhu Suomea mutta eipä ole haitannut yhtään mitään kaikki on pelannut hyvin. Kiitos paljon.
 • Avatar Leena Rantala ★★★★★ 6 kuukautta sitten
  Ammattitaitoiset ja ystävälliset filippiiniläiset siivoojat, tosin kommunikointi heidän kanssaan edellyttää englannin kielen taitoa. Ylimääräiset palvelut … lue lisää kuten ikkunan- ja mattojen pesu hoituvat nopeasti ja joustavasti.