Miten valmistautua siivoojan tuloon? | Ametro

Miten valmistautua siivoojan tuloon?

Illalla havahdut siihen, että siivooja on tulossa huomenna ja koti on suloisen sekaisin. Tiskipöydällä on vuori likaisia astioita, lastenhuoneen lattiaa ei leluilta näy ja käytettyjä vaatteita lojuu siellä täällä. Mitä pitää tehdä, ennen kuin siivooja tulee?

Miten valmistautua siivoojan tuloon, blogi Ametro Oy

Järjestele, älä puunaa

Siivooja on tulossa teille puhdistamaan kotinne. Hän suoriutuu tehtävästään sitä helpommin, mitä vähemmän järjesteltävää hänellä on. Kerää siis kaikki lelut, vaatteet ja muut tavarat pinnoilta, jotta ne on helpompi pyyhkiä. Järjestele tavarat paikoilleen.

Leluille ja muille irtotavaroille kannattaa hankkia koreja tai laatikoita, joihin ne on helppo kerätä. Laita likaiset astiat tiskikoneeseen. Kerää pyykit pyykkikoriin.

Älä suotta rupea jynssäämään nurkkia puhtaiksi, sen tekee siivooja. Koti voi tuntua niin intiimiltä paikalta, että siivoojan tulo sinne voi ujostuttaa. Ole huoletta, siivooja on nähnyt kaikenlaisia koteja. Siivoaminen ennen hänen tuloaan ei ole tarpeen.

Kerro erityistoiveistasi

Joidenkin intohimona on pyyhkiä pölyt lampunvarjostimista, toiset keskittyvät lattialistojen kiillottamiseen. Jos sinulle on tärkeää, että kaapinpäällyksetkin on pyyhitty, kerro siitä siivoojalle, jotta hän osaa ottaa toiveesi huomioon. Siivoojakin haluaa, että olet tyytyväinen siivoukseen.

Huomioi itse kuitenkin, että siivoojan aika on rajallinen, eikä hän välttämättä ehdi perussiivouksen ohessa kuurata uunia ja hellan taustaa, puhdistaa vuodevaatteita ja pestä ikkunoita. Jos haluat erikoissiivouksen, tilaa sellainen erikseen.

Miten valmistautua siivoojan tuloon, blogi Ametro Oy

Älä peru, jos ei ole pakko

Säännöllisen siivouksen periaate on, että se tehdään säännöllisesti. Jos joudut perumaan siivouksen, seuraavalla kerralla siivoojalla on suurempi urakka edessään ja hän saattaa tarvita siihen lisäaikaa. Pelkästään siksi ei kannata perua, ettei ehdi järjestellä kotia siivoojaa varten.

Vaikka tuntuisi, ettet jaksaisi raivata paikkoja kuntoon, kannattaa ainakin kerätä kaikki irtorojut yhteen paikkaan, jotta muualta pystyy siivoamaan. Tavarat voi laittaa paikoilleen myös siivouksen jälkeen.

Luota ammattilaiseen

Siivooja on siivouksen ammattilainen ja tietää, miten kotisiivous kannattaa tehdä. Luota hänen metodeihinsa. Toiveista toki saa ja kannattaa puhua, mutta jätä yksityiskohdat siivoojan hoidettavaksi. Hän tietää mitä tekee.

Ole myös realisti toiveittesi suhteen. Siivoojalle siivoukseen varattu tuntimäärä ei välttämättä riitä kaikkeen, mitä toivoisit. Tällöin voit myös tarkistaa käytettävän tuntimäärän siivousfirman kanssa, jotta saat toiveittesi mukaisen siivouksen.

Kaipaako kotisi perusteellisempaa siivousta?
Miten valmistautua siivoojan tuloon, blogi Ametro Oy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4,4 43 arvostelua

 • Avatar Mirjami Hakala ★★★★ 6 kuukautta sitten
  Olen ollut tämän yrityksen asiakkaana vasta 2 kk. Tähänastiset kokemukseni ovat olleet erittäin hyvät. Parasta siinä ovat iloiset, ystävälliset ja tunnollisesti … lue lisää työtään tekevät 2 meille nimettyä siivoojaa!
  Heidän asenteestaan näkyy halu hoitaa tehtävänsä kiitettävästi! Toinen minulle tärkeä asia on, että siivous tehdään asiakkaan toiveiden mukaisesti.
  Edellisen siivousliikkeen jouduin irtisanomaan, kun he tekivät oman konseptinsa mukaan, jossa pölyt siirrettiin vain toiseen paikkaan ja lika jäi lattiaan, esim. valkoinen laattalattia saumoineen pinttyi niin pahasti, että oli todellinen urakka saada se puhtaaksi heidän jäljiltään.
 • Avatar Sara I ★★★★★ 6 kuukautta sitten
  Olemme olleet vuosia Lekatorin, sittemmin Ametron, asiakkaina. Joka kerta on siivottu toiveiden mukaisesti ja työntekijät käyneet sovitulla ajalla. Kommunikointi … lue lisää sujuu englanniksi "reissuvihkon" avulla. Siivoojat eivät häiriinny kissastakaan, joka hyörii varmasti mukana, kun on niin ihmisystävällinen ja seuranhaluinen (paitsi imuroinnin aikana:)
 • Avatar K Kanelinen ★★★★★ 7 kuukautta sitten
  Olen ollut useamman vuoden Ametron asiakkaana eikä minulla ole pahaa sanaa sanottavana. Hyvää jälkeä on tehty. Harmi vain etten puhu englantia jos työntekijä … lue lisää ei puhu Suomea mutta eipä ole haitannut yhtään mitään kaikki on pelannut hyvin. Kiitos paljon.
 • Avatar Leena Rantala ★★★★★ 6 kuukautta sitten
  Ammattitaitoiset ja ystävälliset filippiiniläiset siivoojat, tosin kommunikointi heidän kanssaan edellyttää englannin kielen taitoa. Ylimääräiset palvelut … lue lisää kuten ikkunan- ja mattojen pesu hoituvat nopeasti ja joustavasti.