10 niksiä siitepölykaudesta selviämiseen | Ametro

10 niksiä siitepölykaudesta selviämiseen

Keväällä ja kesän lähestyessä siitepölyn määrä ulkoilmassa on suuri, ja sitä kulkeutuu myös sisään koteihin. Erityisesti allergiakodeissa on hyvä ottaa osaksi arkea muutamat niksit siivoukseen ja muuhun toimintaan. Niillä voi helposti parantaa allergisen oloa ja muutenkin hillitä pölyn määrää.

10 niksiä, joilla vähennät kotonasi olevan siitepölyn määrää

 1. Kun tulet sisälle, ravistele ulkovaatteet huolellisesti ensin ulkona. Näin saat esimerkiksi takin pintaan laskeutuneesta pölystä jo heti suuren osan pois.
 2. Käy illalla suihkussa ja huuhtele hiukset hyvin. Näin vähennät tehokkaasti tyynylle kulkeutuvan siitepölyn määrää.
 3. Kuivata pyykit sisällä.
 4. Pyyhi kaikki pinnat kostealla tavanomaista useammin.
 5. Imuroi myös sohva tavallista useammin.
 6. Huolehdi koneellisen ilmanvaihdon suodattimien kunnosta ja asenna hiukkassuodattimia myös tuuletusikkunoihin.
 7. Vältä tuulettamista. Avonaisesta ikkunasta siitepöly leijailee suoraan sisään.
 8. Ravistele vuodevaatteet ja muut kodin tekstiilit tehokkaasti ulkona, mutta älä jätä niitä tuulettumaan ulos – ja keräämään uutta pölyä pintaansa.
 9. Muista puhdistaa myös lemmikin turkki ulkoilun jälkeen.
 10. Jos olet allerginen siitepölylle, pese vaatteet tarvittaessa normaalia useammin, jotta käytössä pintaan tarttunut siitepöly huuhtoutuu pesussa pois.

Siitepölykausi jatkuu keväästä alkaen syksyn puolelle asti eri lajien kukinnoilla. Varsinkin oman talouden allergiatilanteesta riippuen kannattaa jatkaa ohjeiden noudattamista siis pidemmän aikaa ja huolehtia säännöllisestä kodin siivouksesta.

4,4 42 arvostelua

 • Avatar Mirjami Hakala ★★★★ 6 kuukautta sitten
  Olen ollut tämän yrityksen asiakkaana vasta 2 kk. Tähänastiset kokemukseni ovat olleet erittäin hyvät. Parasta siinä ovat iloiset, ystävälliset ja tunnollisesti … lue lisää työtään tekevät 2 meille nimettyä siivoojaa!
  Heidän asenteestaan näkyy halu hoitaa tehtävänsä kiitettävästi! Toinen minulle tärkeä asia on, että siivous tehdään asiakkaan toiveiden mukaisesti.
  Edellisen siivousliikkeen jouduin irtisanomaan, kun he tekivät oman konseptinsa mukaan, jossa pölyt siirrettiin vain toiseen paikkaan ja lika jäi lattiaan, esim. valkoinen laattalattia saumoineen pinttyi niin pahasti, että oli todellinen urakka saada se puhtaaksi heidän jäljiltään.
 • Avatar Sara I ★★★★★ 6 kuukautta sitten
  Olemme olleet vuosia Lekatorin, sittemmin Ametron, asiakkaina. Joka kerta on siivottu toiveiden mukaisesti ja työntekijät käyneet sovitulla ajalla. Kommunikointi … lue lisää sujuu englanniksi "reissuvihkon" avulla. Siivoojat eivät häiriinny kissastakaan, joka hyörii varmasti mukana, kun on niin ihmisystävällinen ja seuranhaluinen (paitsi imuroinnin aikana:)
 • Avatar K Kanelinen ★★★★★ 6 kuukautta sitten
  Olen ollut useamman vuoden Ametron asiakkaana eikä minulla ole pahaa sanaa sanottavana. Hyvää jälkeä on tehty. Harmi vain etten puhu englantia jos työntekijä … lue lisää ei puhu Suomea mutta eipä ole haitannut yhtään mitään kaikki on pelannut hyvin. Kiitos paljon.
 • Avatar Leena Rantala ★★★★★ 6 kuukautta sitten
  Ammattitaitoiset ja ystävälliset filippiiniläiset siivoojat, tosin kommunikointi heidän kanssaan edellyttää englannin kielen taitoa. Ylimääräiset palvelut … lue lisää kuten ikkunan- ja mattojen pesu hoituvat nopeasti ja joustavasti.