Ikkunanpesuvälineet vertailussa | Ametro

Ikkunanpesuvälineet vertailussa

Kun kevätaurinko paistaa sisään, näkee selvästi talven jäljet ikkunaruuduissa. Kuraa, pölyä, kaikenlaista likaa ja rasvaisia sormenjälkiä – on ikkunanpesun aika. Millä välineillä ikkunat kannattaa pestä? Ikkunanpesuvälineitä löytyy monenlaisia eri tarpeisiin. Kevyeen likaan riittää ikkunaliina ja vesi, tiukimpiinkin tahroihin tehoaa höyrypuhdistin.

Valitse ikkunanpesuvälineet siis tarpeen mukaan. Mikrokuituliina ja kuivainlasta riittävät useimpiin ikkunoihin, mutta jos haluat vaihtelua ja helpotusta pesuun, kannattaa kokeilla imurillista ikkunapesuria.

Lue vinkit ikkunanpesuun aiemmasta blogiartikkelistamme. Helpoin tapa saada ikkunat puhtaiksi on tilata ikkunanpesu meiltä. Kun ammattilaiset pesevät ikkunat, ne ovat varmasti kirkkaat ja ilman häiritseviä raitoja.

Ikkunaliina

Mikrokuituinen ikkunaliina tai peili-/lasiliina puhdistaa ikkunat pelkällä vedellä. Ikkunaliina riittää hyvin puhdistukseen, jos kohteena on vain vähän likaantunut ikkuna tai sormenjäljet peilin pinnassa.

Mikrokuituliina ja kuivainlasta -yhdistelmä

Perinteisin tapa pestä ikkunoita on käyttää mikrokuituliinaa ja kuivainlastaa. Ikkuna pestään kostealla liinalla ja ikkunanpuhdistusaineella ja lopuksi kuivataan lastalla pesuvesi ikkunan pinnasta pois.

Ikkunanpesin

Mikrokuituinen ikkunanpesin on lasta, jonka päälle laitetaan mikrokuituinen päällinen. Päällinen kastellaan vedessä tai puhdistusaineliuoksessa ja puristetaan käsin liika vesi pois. Ikkunanpesimen kanssa käytetään erikseen kuivainlastaa.

Ikkunanpesin-kuivain

Ikkunanpesin-kuivaimessa on samaan varteen kiinnitetty sekä ikkunanpesin että -kuivainlasta. Sillä saa pestyä ja kuivattua ikkunat ja muut lasipinnat välineitä vaihtamatta. Ensin ikkuna pestään puhdistusaineliuokseen kastetulla pesinpuolella ja sitten käännetään kuivainpuoli ikkunaan päin ja kuivataan ikkuna.

Ikkunapesuri imurilla

Ikkunapesureita löytyy erilaisia ja erihintaisia malleja. Perusosat ikkunapesurissa ovat suihkepullo, mikrokuitupuhdistin ja imuri. Ikkuna puhdistetaan ensin suihkuttamalla siihen pesuaineliuosta ja moppaamalla se mikrokuituisella puhdistimella. Sen jälkeen kuivataan pesuvesi ikkunasta imurikuivaimella.

Imurin käyttöaika vaihtelee mallista ja merkistä riippuen noin puolesta tunnista puoleentoista tuntiin.

Höyrypuhdistin

Höyrypuhdistin puhdistaa ikkunat kemikaalittomasti pelkällä vesihöyryllä. Ikkunapesuriin verrattuna se on raskas ja kömpelö, mutta sen käyttöä ei rajoita akun toiminta-aika, koska se toimii verkkovirralla. Höyry pääsee pienimpiinkin koloihin ja puhdistaa ikkunat tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti.

Höyrypesuria voi käyttää monenlaiseen kodin puhdistukseen, myös keittiössä ja kylpyhuoneessa. Se tappaa jopa 99,99 % kodin bakteereista eikä vahingoita puhdistettavia pintoja.

Jos haluat kirkkaat ikkunat miettimättä sopivia välineitä, tilaa ikkunanpesu Ametrolta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4,4 43 arvostelua

 • Avatar Mirjami Hakala ★★★★ 6 kuukautta sitten
  Olen ollut tämän yrityksen asiakkaana vasta 2 kk. Tähänastiset kokemukseni ovat olleet erittäin hyvät. Parasta siinä ovat iloiset, ystävälliset ja tunnollisesti … lue lisää työtään tekevät 2 meille nimettyä siivoojaa!
  Heidän asenteestaan näkyy halu hoitaa tehtävänsä kiitettävästi! Toinen minulle tärkeä asia on, että siivous tehdään asiakkaan toiveiden mukaisesti.
  Edellisen siivousliikkeen jouduin irtisanomaan, kun he tekivät oman konseptinsa mukaan, jossa pölyt siirrettiin vain toiseen paikkaan ja lika jäi lattiaan, esim. valkoinen laattalattia saumoineen pinttyi niin pahasti, että oli todellinen urakka saada se puhtaaksi heidän jäljiltään.
 • Avatar Sara I ★★★★★ 6 kuukautta sitten
  Olemme olleet vuosia Lekatorin, sittemmin Ametron, asiakkaina. Joka kerta on siivottu toiveiden mukaisesti ja työntekijät käyneet sovitulla ajalla. Kommunikointi … lue lisää sujuu englanniksi "reissuvihkon" avulla. Siivoojat eivät häiriinny kissastakaan, joka hyörii varmasti mukana, kun on niin ihmisystävällinen ja seuranhaluinen (paitsi imuroinnin aikana:)
 • Avatar K Kanelinen ★★★★★ 7 kuukautta sitten
  Olen ollut useamman vuoden Ametron asiakkaana eikä minulla ole pahaa sanaa sanottavana. Hyvää jälkeä on tehty. Harmi vain etten puhu englantia jos työntekijä … lue lisää ei puhu Suomea mutta eipä ole haitannut yhtään mitään kaikki on pelannut hyvin. Kiitos paljon.
 • Avatar Leena Rantala ★★★★★ 6 kuukautta sitten
  Ammattitaitoiset ja ystävälliset filippiiniläiset siivoojat, tosin kommunikointi heidän kanssaan edellyttää englannin kielen taitoa. Ylimääräiset palvelut … lue lisää kuten ikkunan- ja mattojen pesu hoituvat nopeasti ja joustavasti.