Opi erityisen siistien ihmisten tavoille ja pidä kotisi siistinä | Ametro

Opi erityisen siistien ihmisten tavoille ja pidä kotisi siistinä

Oletko kuullut, että erityisen siistejä ihmisiä yhdistävät pienet asiat, joilla he saavat kotinsa pysymään järjestyksessä? Opi maailman siisteimmiltä ihmisiltä ja saat kotisi näyttämään helposti aina puhtaalta ja huolletulta. Listasta voit poimia myös vaikka yhden kohteen kerrallaan ja tehdä muutoksia kotiisi pikkuhiljaa.

Erityisen siistiksi saat kotisi myös käyttämällä säännöllistä kotisiivouspalveluamme, tilaa edullinen testisiivous

He petaavat sänkynsä päivittäin

Siistit ihmiset aloittavat aamunsa petaamalla sänkynsä. Se auttaa heitä tuntemaan olonsa siisteiksi ja tehokkaiksi. Pedattu sänky luo heti siistin vaikutelman kotiin ja pitää myös sängyn paremmin puhtaana. Iltaisin on miellyttävää mennä siistiin sänkyyn nukkumaan.

Heillä on järjestelmä kerran käytetyille vaatteille

Erittäin siisteillä ihmisillä on tapa käsitellä kerran käytetyt vaatteet, jotka eivät mene vielä pyykkiin mutta joita tuntuu turhalta viikata siististi kaappiinkaan muiden joukkoon.

Voit joko päättää viikata ne kaappiin muiden käyttämättömien vaatteiden joukkoon tai kehittää niille oman paikan. Monilta ne silti jäävät lattialle tai tuolille useammaksi päiväksi. Kehitä tehokas ja toimiva järjestelmä, joka ei vie sinulta ylimääräistä aikaa ja saa vaatteet pysymään suorina ja kotisi siistinä.

He järjestävät paperinsa ja ylläpitävät toimivia arkistointikäytäntöjä

Kun taloon tulee lisää paperia postista tai esimerkiksi töistä tai koulusta tuotuna, siistit ihmiset käsittelevät ne heti.

Reagointia vaativat paperit, kuten laskut, laitetaan omaan paikkaansa, säilytettävät paperit arkistoidaan tiettyihin paikkoihin tai ne heitetään heti pois mainospostin ja muiden tarpeettomiksi käyneiden paperien mukana. Näin irralliset paperit eivät jää kulkemaan ympäri kotia, hukkumaan tai likaantumaan. Paperit on helppo pitää järjestyksessä sen jälkeen, kun niille on selkeät paikkansa kotona.

He pyyhkivät pölyt ja imuroivat säännöllisesti

Erittäin siistit ihmiset ovat huomanneet, että pölyllä on iso vaikutus siihen, miltä asunnossa tuntuu. Ei kannata odottaa isojen pöllypalleroiden kerääntymistä kotiin ennen imurointia vaan ylläpitää säännöllistä rutiinia.

Säännöllinen siivoaminen säästää lopulta aikaa, kun rutiinista tulee nopea eikä pinttynyttä likaa ehdi syntyä.

He laittavat tavarat paikalleen käytön jälkeen

Tavarat on helpointa laittaa paikalleen saman tien, kun niitä on vain ne, joita olet itse juuri käyttänyt. Heti, kun tavaraa alkaa kasaantua ympäri kotia, siivoaminen alkaa tuntua työläämmältä etkä ole niin halukas tarttumaan muiden perheenjäsenten tavaroihin, jos et tiedä, minne ne kuuluvat. Kun siisti ihminen liikkuu kodissa huoneesta toiseen, tavaraa kulkee helposti samalla mukana omille paikoilleen.

Tavaroiden paikalleenlaitto vaatii, että jokaiselle tavaralle on kotona nimetty paikka, jonne sen voi palauttaa. Jos tiettyjä tavaroita on jatkuvasti tiellä ja pöydillä lojumassa, siisti ihminen luo niiden säilytykseen kestävän ratkaisun.

He siivoavat tietyt asiat päivittäin

Erittäin siisteillä ihmisillä on vakiintuneita tapoja siivota tietyt asiat päivittäin. Eri tasojen, kuten keittiön pöydän, pyyhkiminen estää sitä likaantumasta pysyvästi ja ylläpitää huoliteltua vaikutelmaa.

Kotisiivoukseen ei koskaan kulu kovin paljon aikaa, jos kotona on yleisesti siistiä. Astianpesukone kannattaa tyhjentää heti, jotta uudet tiskit eivät jää odottaessaan lojumaan pöydille ja keittiön lavuaariin. Monet siistivät nopeasti iltaisin tavarat paikalleen, jotta aamulla herätessä kaikki on järjestyksessä.

He siivoavat samalla kun laittavat ruokaa

Ruokaa laittaessa syntyy paljon sotkua ja ruuan jälkeen kylläisenä saattaa tuntua uuvuttavalta tarttua siivousurakkaan, joka pahenee, kun ruoka takertuu kiinni astioihin. Siisti ihminen ratkaisee tilanteen siivoamalla vähän koko ajan ruuanlaiton lomassa.

He valitsevat tiettyjä siivouskohteita kerrallaan

Erittäin siistit ihmiset näkevät, että kaiken voi siivota ja kodin siivouksen isommat kokonaisuudet kannattaa pilkkoa pienemmiksi kokonaisuuksiksi.

Voit valita siivouskohteeksi kokonaisen huoneen tai yhden laatikon, mutta siivottavaa löytyy aina. Siististi järjestetty laatikko voi olla arjessa huomattavakin helpotus.

Vältä turhaa tavaraa

Mitä vähemmän sinulla on tavaraa, sitä helpompaa ja nopeampaa kodin siivoaminen on. Siivoamista helpottaa erityisesti, jos tavaraa ei ole pöydillä, joita ei siten pääse pyyhkimään. Kun tavaraa on niin vähän, että kaikella on oma paikka, jonne se mahtuu, löydät sen sieltä aina helposti.

4,4 43 arvostelua

 • Avatar Mirjami Hakala ★★★★ 6 kuukautta sitten
  Olen ollut tämän yrityksen asiakkaana vasta 2 kk. Tähänastiset kokemukseni ovat olleet erittäin hyvät. Parasta siinä ovat iloiset, ystävälliset ja tunnollisesti … lue lisää työtään tekevät 2 meille nimettyä siivoojaa!
  Heidän asenteestaan näkyy halu hoitaa tehtävänsä kiitettävästi! Toinen minulle tärkeä asia on, että siivous tehdään asiakkaan toiveiden mukaisesti.
  Edellisen siivousliikkeen jouduin irtisanomaan, kun he tekivät oman konseptinsa mukaan, jossa pölyt siirrettiin vain toiseen paikkaan ja lika jäi lattiaan, esim. valkoinen laattalattia saumoineen pinttyi niin pahasti, että oli todellinen urakka saada se puhtaaksi heidän jäljiltään.
 • Avatar Sara I ★★★★★ 6 kuukautta sitten
  Olemme olleet vuosia Lekatorin, sittemmin Ametron, asiakkaina. Joka kerta on siivottu toiveiden mukaisesti ja työntekijät käyneet sovitulla ajalla. Kommunikointi … lue lisää sujuu englanniksi "reissuvihkon" avulla. Siivoojat eivät häiriinny kissastakaan, joka hyörii varmasti mukana, kun on niin ihmisystävällinen ja seuranhaluinen (paitsi imuroinnin aikana:)
 • Avatar K Kanelinen ★★★★★ 7 kuukautta sitten
  Olen ollut useamman vuoden Ametron asiakkaana eikä minulla ole pahaa sanaa sanottavana. Hyvää jälkeä on tehty. Harmi vain etten puhu englantia jos työntekijä … lue lisää ei puhu Suomea mutta eipä ole haitannut yhtään mitään kaikki on pelannut hyvin. Kiitos paljon.
 • Avatar Leena Rantala ★★★★★ 6 kuukautta sitten
  Ammattitaitoiset ja ystävälliset filippiiniläiset siivoojat, tosin kommunikointi heidän kanssaan edellyttää englannin kielen taitoa. Ylimääräiset palvelut … lue lisää kuten ikkunan- ja mattojen pesu hoituvat nopeasti ja joustavasti.