Kevätsiivouksen aika? 9 vinkkiä toteutukseen! | Ametro

Kevätsiivous tuo valon kotiin

Kevätsiivouksesta tulee mieleen ikkunanpesu ja kaappien ja laatikoiden siivous, mutta siihen voi sisällyttää paljon muutakin. Kevätsiivous on tavallista perusteellisempi kodin puunaus, joka virkistää niin kodin kuin sen asukkaatkin.

Aloita kevätsiivous suunnittelemalla. Kierrä huoneet ja mieti, mitä pitää tehdä ja missä järjestyksessä. Siivouksen voi tehdä huone kerrallaan eri päivinä, jolloin siivous ei uuvuta tekijäänsä. Tässä ohjeet kevätsiivouksen tekemiseen. Palkintona siivoajalle on raikas koti ja hyvä mieli tehdystä työstä.

1. Pese ikkunat

Ikkunanpesu on kevätsiivouksen klassikko. Kevätauringon paisteessa talven aikana kertynyt lika erottuu häiritsevän selvästi. Aloita ikkunanpesu puhdistamalla ikkunanpuitteet ja sälekaihtimet. Lue ohjeet ja vinkit ikkunoiden pesuun.

2. Siivoa keittiön kaapit ja laatikot

Keittiössä on keväällä aika käydä läpi ruokakaappien ja -laatikoiden sisältö. Heitä pois vanhentuneet tuotteet ja pyyhi laatikot ja kaappien hyllyt. Käy läpi myös pakastimen sisältö ja käytä viimeiset kesän marjat.

3. Puhdista keittiön rasva- ja piilolika

Keittiössä on rasvalikaa, joka saa pinnat tuntumaan tahmealta. Puhdista pinnat kostealla liinalla ja yleispuhdistusaineella. Piilolikaa löytyy esimerkiksi lieden takaa, siirrä liesi ja pese liat pois. Pyyhi myös roiskeet keittiön seiniltä ja kaappien ovista.

4. Tuuleta patjat ja pese tyynyt ja peitot

Kevätsiivous ei ole kevätsiivous ilman vuodevaatteiden puhdistamista ja raikastamista. Lue ohjeet ja vinkit vuoteen hyvään siivoukseen. On ihana kääriytyä puhtaisiin lakanoihin odottelemaan unta keväisenä iltana.

5. Raikasta huoneilma

Huoneilma raikastuu kevätsiivouksessa, kun peset tai tuuletat ikkunaverhot, imuroit tekstiiliset huonekalut ja vaihdat ilmanvaihdon suodattimet. Puhdista myös liesituulettimen rasvasuodatin, löydät siihen ohjeet täältä.

6. Puhdista harvinaisetkin kohteet

Kevätsiivous on hyvä mahdollisuus puhdistaa myös kodinkoneet. Sitruunahapolla saat kirkastettua astianpesukoneen, pyykinpesukoneen ja kahvinkeittimen.

Myös harvoin siivottavat kohteet kannattaa nyt puhdistaa. Siirrä huonekaluja, jotta saat siivottua myös niiden alta ja takaa. Pölyt kannattaa pyyhkiä myös lampuista, kirjahyllyistä ja lattialistoista ja huonekasvit viedä suihkuun. Kylpyhuoneen laattasaumat puhdistuvat täältä löytyvillä ohjeilla.

7. Vie talvivarusteet varastoon

Kevätsiivouksen aikana on hyvä käydä läpi talvivarusteet ja laittaa ne säilytykseen. Pakkaa talvitakit, pipot, huivit ja käsineet niin, että löydät ne seuraavana syksynä helposti. Laita sukset, luistimet ja pulkat varastoon.

8. Siivoa parveke tai kuisti

Parveke ja kuisti odottavat jo kesäisiä päiviä. Tee niihinkin kevätsiivous imuroimalla lattia ja pyyhkimällä liat pois pinnoilta. Parvekekalusteiden mahdollinen käsittely puuöljyllä kannattaa tehdä vasta kun lämpötila on plussan puolella.

9. Tee loppusilaus

Jokaisella on oma loppusilauksensa kevätsiivoukselle. Vaihda esimerkiksi sohvatyynyihin värikkäät päälliset ja laita pöydälle keväinen liina.

Lopuksi osta kimppu kauniita kevätkukkia ja laita ne näkyvälle paikalle. Kun viimeinen silaus on tehty, istu sohvalle ja nauti ihanan puhtaasta kodista!

Jos haluat nauttia keväästä mieluummin ulkona, hoidamme mielellämme kotisiivouksen puolestasi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4,4 42 arvostelua

 • Avatar Mirjami Hakala ★★★★ 6 kuukautta sitten
  Olen ollut tämän yrityksen asiakkaana vasta 2 kk. Tähänastiset kokemukseni ovat olleet erittäin hyvät. Parasta siinä ovat iloiset, ystävälliset ja tunnollisesti … lue lisää työtään tekevät 2 meille nimettyä siivoojaa!
  Heidän asenteestaan näkyy halu hoitaa tehtävänsä kiitettävästi! Toinen minulle tärkeä asia on, että siivous tehdään asiakkaan toiveiden mukaisesti.
  Edellisen siivousliikkeen jouduin irtisanomaan, kun he tekivät oman konseptinsa mukaan, jossa pölyt siirrettiin vain toiseen paikkaan ja lika jäi lattiaan, esim. valkoinen laattalattia saumoineen pinttyi niin pahasti, että oli todellinen urakka saada se puhtaaksi heidän jäljiltään.
 • Avatar Sara I ★★★★★ 6 kuukautta sitten
  Olemme olleet vuosia Lekatorin, sittemmin Ametron, asiakkaina. Joka kerta on siivottu toiveiden mukaisesti ja työntekijät käyneet sovitulla ajalla. Kommunikointi … lue lisää sujuu englanniksi "reissuvihkon" avulla. Siivoojat eivät häiriinny kissastakaan, joka hyörii varmasti mukana, kun on niin ihmisystävällinen ja seuranhaluinen (paitsi imuroinnin aikana:)
 • Avatar K Kanelinen ★★★★★ 6 kuukautta sitten
  Olen ollut useamman vuoden Ametron asiakkaana eikä minulla ole pahaa sanaa sanottavana. Hyvää jälkeä on tehty. Harmi vain etten puhu englantia jos työntekijä … lue lisää ei puhu Suomea mutta eipä ole haitannut yhtään mitään kaikki on pelannut hyvin. Kiitos paljon.
 • Avatar Leena Rantala ★★★★★ 6 kuukautta sitten
  Ammattitaitoiset ja ystävälliset filippiiniläiset siivoojat, tosin kommunikointi heidän kanssaan edellyttää englannin kielen taitoa. Ylimääräiset palvelut … lue lisää kuten ikkunan- ja mattojen pesu hoituvat nopeasti ja joustavasti.